Maak een riviercruise tijdens Rhein in Flammen

Na een bezoekje onlangs dat ik maakte in Rüdesheim aan de Rijn (met VIVA Moments) hoorde ik van een wandelgids dat Rhein in Flammen een evenement is om niet te missen. Rhein in Flammen is een groots wijn- en vuurwerkfeest dat in verschillende stadjes langs de Rijn op verschillende data gevierd wordt. Je kunt vele wijnen proeven en genieten van het vuurwerk dat afgestoken wordt, met natuurlijk een groots uitzicht vanaf het water. En wie weet vaart je riviercruise schip mee om het mooiste uitzicht op het water te hebben.

Rüdesheim

Rüdesheim viert na een pauze van 2 jaar het evenement Rhein in Flammen ook weer. De afgelopen twee jaar moesten fans van het grote evenement het vanwege Corona, dat sinds 1977 op de eerste zaterdag in juli plaatsvindt, zonder het hoogtepunt in het Midden-Rijndal stellen.

Bezoekers kunnen zich op 2 juli 2022 verheugen op grandioos vuurwerk aan beide zijden van de Rijn, verlichte kastelen en de kleurrijke lichtjes op de vele schepen. Tussen Trechtingshausen en Rüdesheim zal dit plaatsvinden. Het vuurwerk is overigens alleen goed te zien aan boord van een van de bijna 50 schepen die in konvooi varen.

Daarnaast is een hoogtepunt het Rhein in Flammen-feest bij het Niederwald-monument met muziek, wijn- en eetkraampjes. Op het centrale Marktplatz in het dorp, zal ook feest gevierd worden. Vanaf een bepaald punt aan de oever heb je mooi zicht op een gedeelte van het vuurwerk.

De data in 2022 waarop Rhein in Flammen gevierd wordt, zijn:

  • 7 mei – Bonn – geannuleerd!
  • 13 augustus – gedeelte Spay/Braubach – Koblenz
  • 10 september – Oberwesel
  • 17 september – Sankt Goar/St. Goarshausen

Cruises die ‘Rhein in Flammen’ bezoeken

Rüdesheim

Koblenz

Oberwesel

Sankt Goar

Tip! Uiteraard kan je ook een hotel boeken in Rüdesheim of de andere dorpen en steden.

Interessant is dat ook de stad Linz aan de Donau een dergelijk evenement heeft: op 17 juni 2022 en 12 augustus 2022:

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Riviercruisereiziger én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *