Rondleiding over VIVA Moments

In februari 2022 cruiste ik op uitnodiging mee op VIVA Moments van VIVA Cruises over de Rijn vanaf Düsseldorf naar een aantal steden en dorpjes langs de Rijn. In dit artikel neem ik je mee op een rondleiding door het schip.

VIVA Moments is een schip dat in december 2017 opgeleverd werd. Het luxe vijfsterren-superior schip heeft 88 hutten aan boord voor 176 gasten. Wellicht ken je het schip nog onder haar vorige naam, Robert Burns.

 

Welkom aan boord!

Zoals gebruikelijk op een riviercruiseschip kom je binnen op de VIVA Moments in de centrale ruimte dat je toegang biedt tot alle dekken. Het schip heeft vier dekken waarvan 3 binnendekken, met onder andere de hutten, en 1 zonnedek buiten. In totaal zijn er 77 hutten aanwezig voor 176 gasten. Hiervan zijn er 6 superior suites en 4 balkonsuites beschikbaar.

Bij de entree bevinden zich de receptie en aan de overkant de desk van de cruisedirector en een winkeltje. In het midden staat een tafel waar je snel even je tas kunt neerzetten of wat anders als je binnenkomt of weggaat. Overigens scan je bij de receptie bij het verlaten van het schp je boordkaart zodat wordt geregistreerd dat je van boord – of aan boord – bent. In Corona tijd vindt bij de receptie éénmaal daags ook de temperatuurcontrole plaats.

Wellness cruise

Cruisen in de wintermaanden, in januari en februari, is een unicum en VIVA Cruises maakt in deze donkere wintermaanden dan ook speciale wellness cruises. Ik ben benieuwd: hoe is het cruisen in de wintermaanden en wat houdt de wellness cruise in? In drie artikelen neem ik je mee op deze riviercruise!

Vanuit de receptie gaat het enerzijds naar de lounge, de andere kant op loop je naar de trappen die je een verdieping hoger naar het Diamonddek brengen, eentje lager naar het Rubydek en daar weer onder het Emerald dek.  De VIVA Moments heeft ook een lift, die alle drie de binnendekken aandoet. Het zonnedek echter niet.

 

De Lounge

Vanuit de receptie loop je naar de lounge. Daar bevinden zich veel zitjes met verder naar voren de bar. Vooraan zijn wat kleinere tafeltjes met uitzicht naar voren. Bovendien kan je hier naar buiten toe via de zijdeuren, en plaats nemen op de bankjes tegen de ramen aan (daar mag je ook roken). Fijn is dat de barkrukken ‘gewoon’ weer bij de bar staan. In de lounge bevinden zich ook diverse tv-schermen die worden gebruikt bij de reddingsoefening en weersberichten. 

 

Restaurants

VIVA Moments biedt je twee restaurants aan, beide inbegrepen in de cruiseprijs. Het hoofdrestaurant bevindt zich op het onderste dek. Het ontbijt bestaat uit een rijkelijk buffet, terwijl lunch en diner aan de tafel geserveerd worden en je de keuze hebt uit veel opties van de kaart.

Een kleiner restaurant ligt aan aan de achterkant van het schip. Daar kan je – wel even reserveren – naar toe voor een lunch of diner met wat meer entourage. Hier wordt een vast menu aangeboden met vlees/vis keuze bij het hoofdgerecht.

Fitness, zwembad, kapper en massage

Aan boord zijn diverse mogelijkheden om je even te kunnen ontspannen. Met een reservering kan je gebruik maken van de fitnessruimte. Daarnaast was er tijdens mijn cruise de mogelijkheid om een massagebehandeling te boeken, tegen aantrekkelijke prijzen. De kapper en nagelstudio waren beide gesloten.

Het verwarmde zwembad (je) bevindt zich op het zonnedek achteraan. Het water is heerlijk warm! 

Zonnedek

Het zonnedek strekt zich uit over vrijwel de gehele lengte, 135 meter, van het schip. Vooraan zijn tafels en zitjes die vóór de stuurhut gelegen zijn. Je hebt hier het beste uitzicht als je steden of dorpen ziet voorbij glijden. 

Achter de stuurhut zijn beschutte tafels en stoelen. Daar weer achter bevinden zich talloze ligbedden en tafels met stoelen, die overdekt kunnen worden door grote zonneschermen.

Wil je even sporten? Op de puttinggreen kan je een balletje slaan of in het kleine zwembad even ontspannen. 

Routes van VIVA Moments

VIVA Moments vaart het gehele jaar vanuit Düsseldorf over de Rijn, Main, Moezel en naar Nederland.  Tot en met eind maart maakt het schip 5-daagse wellness cruises vanuit Düsseldorf met 2 verschillende routes. Vanaf begin april naar Koblenz, Boppard, Rüdesheim, Königswinter en Bonn.  

De VIVA Moments start vanaf mei met langere cruises, naar Nederland! Je ziet op een 8-daagse cruise Amsterdam, Hoorn, Rotterdam, Gent, Antwerpen en Nijmegen. Vanaf €1495 (all-inclusive).

In de zomer zal ze 8-daagse cruises maken over de Rijn en Moezel! Je bezoekt dan Koblenz, Traben Trarbach, Bernkastel, Trier, Cochem, Rüdesheim Linz en Bonn. Vanaf €1195 (all-inclusive).

Vanaf eind oktober 2022 maakt ze cruises naar Amsterdam, Rotterdam en Antwerpen. Gevolgd door Adventscruises vanuit Düsseldorf naar Straatsburg en andersom. 7 dagen vanaf €795 (all-inclusive).

Zin in een cruise met VIVA Cruises gekregen? Kijk bij:

Mooie VIVA Cruises aanbiedingen van dit moment:

Vertrek uit >
Amsterdam
Arnhem
Avignon
Bamberg
Basel
Boedapest
Bordeaux
Chalon sur Saone
Düsseldorf
Frankfurt
Keulen
Lobith
Luxor
Lyon
Mainz
Moskou
Neurenberg
Nijmegen
Parijs
Passau
Porto
Rotterdam
St. Petersburg
Stralsund
Venetië
Vilshofen
Wenen
Rivier >
Donau
Douro
Elbe
Garonne en Dordogne
IJsselmeer
Lagune van Venetië
Main
Mekong
Moezel
Neckar
Nijl
Po
Rhone
Rijn
Saar
Seine
Wezer
Wolga
Rivier buiten Europa
Land >
België
Bulgarije
Duitsland
Frankrijk
Hongarije
Italië
Nederland
Oostenrijk
Polen
Roemenië
Rusland
Servië
Slowakije
Zwitserland

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Riviercruisereiziger én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *