Rondleiding door hut met Frans balkon op VIVA Moments

In februari 2022 cruiste ik op uitnodiging mee op VIVA Moments van VIVA Cruises over de Rijn vanaf Düsseldorf naar een aantal steden en dorpjes langs de Rijn. In dit artikel neem ik je mee op een rondleiding door de hut op de VIVA Moments waarin ik verbleef.

VIVA Moments is een schip dat in december 2017 opgeleverd werd. Het luxe vijfsterren-superior schip heeft 88 hutten aan boord voor 176 gasten. Wellicht ken je het schip nog onder haar vorige naam, Robert Burns.

Hutten verdeling over de dekken

Het onderste dek heet het Emerald dek. Hier vindt je 16 hutten met ramen aan de bovenkant, ook liggen verderop in de gang de hutten van de personeelsleden. Deze zie je niet omdat er een toegangsdeur tussen zit. De ramen van de hutten op het Emerald dek kunnen niet open omdat ze net boven de waterlijn liggen. De hut is 16m2, even groot als de reguliere tweepersoonshutten op het dek erboven en daarboven. De faciliteiten en indeling zijn hetzelfde als de hutten met een Frans balkon, behalve dat er uiteraard geen Frans balkon/schuifdeuren aanwezig zijn. De hutten op het Emerald dek zijn altijd de voordeligste keuze aan boord van een riviercruiseschip. Overigens zit je op dit dek dichtbij de fitnessruimte, massage en kapper, die ook allemaal op dit dek gelegen zijn.

Tijdens de wellness cruise waren de hoekkamers van het Emeralddek als massageruimte ingedeeld, zie hieronder een voorbeeld van een reguliere kamer en de massageruimte.

Ruby Dek & Diamonddek

Op het daarboven gelegen Ruby dek liggen aan het begin van de gang twee hoek mini-suites. Daaropvolgend liggen in totaal 33 tweepersoons hutten, allen voorzien van een Frans balkon. Het Diamonddek daar weer boven heeft 25 tweepersoons Frans balkon hutten, samen met 4 hoeksuites en  – bijzonder! – de 4 suites met balkon!

Ligging van Hut 211

De hut die ik je laat zien is gelegen op het Ruby dek, de 6e hut van de centrale hal geteld. Deze hut, nr 211, ligt eigenlijk mooi in het midden van het schip, zonder motorgeluiden als je aan het varen bent. Het is smaakvol ingericht met blauw, bordeaux en beige tinten.

Loop je naar voren, dan kom je in het centrale gedeelte van het schip met receptie, winkeltje en het bureau van de Cruisedirector. Je hebt er bovendien entree tot de lounge. Ga je in het atrium een verdieping lager dan kom je in het restaurant terecht.

Loop je vanaf de gang van deze hut naar achter, dan kom je bij een trappenhuis uit met een trap naar boven naar het specialiteitenrestaurant aan de achterkant van het schip. Halverwege de gang ligt bovendien een trappenhuis met trappen naar beneden én het zonnedek (wel 2 dekken hoger).

Entree

De entree is voorzien van een nummerbord met geïntegreerde brievenhouder waar de kamerjongen/meisje post in kan achterlaten. De kamer gaat open met een sleutelkaart, die ook dient om de elektriciteit aan te doen op de kamer. Daarvoor doe je deze direct na binnenkomst in een sleuf aan de linkerkant. Bij de deur hangt aan de andere kant een manshoge spiegel en daarnaast de temperatuurregeling (die je ook naar wens kunt uitzetten). Vanwege Corona tijd wordt je hut alleen schoongemaakt als je de juiste hanger aan de buitenzijde van de deur hangt. Geen hanger buiten of de niet-storen hanger, betekent géén kamerservice.

 

Badkamer

Aan de linkerkant bevindt zich de mooie ruime badkamer met ruime douche (inclusief regendouche), wasbak én Rituals producten. Een zeer goede föhn ligt voor je klaar met 3 koude/warmte standen en 2 sterktestanden.

Terug in de kamer is één zijde voorzien van een wandmeubel met koelkastje, Nespresso apparaat, 2 kledingkasten (mét badjassen), kluisje en een bureau met 2 lades. Daarop staan een telefoon en Vox-apparaten (ontvanger en oordopjes) die je bij excursies kunt gebruiken. Een informatiemap omvat informatie over allerlei faciliteiten op het schip. Handig om te weten is dat de inhoud van de minibar (gevuld met cola & bier) inclusief is, gebruik van Nespresso apparaat én gebruik van wifi. In de informatiemap ligt overigens ook VIVA Cruises briefpapier klaar, een pen, ansichtkaart en alle handleidingen.

 

Bed

Het riante bed bevindt zich aan de linkerkant van de kamer.  Aan beide zijden staat een nachtkastje met elke een lade. Het nachtkastje het dichtste bij het raam, heeft een wekker met Apple (voor Iphone, Ipad) aansluitingen zodat je deze kunt opladen. Links en rechts vindt je een stopcontact.

Zitje en Frans Balkon

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Riviercruisereiziger én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *