Heerlijk ontspannen op Wellnesscruise van VIVA Moments

Na anderhalf jaar ben ik terug bij VIVA Cruises, ditmaal op een wellnesscruise van VIVA Moments. In augustus 2020 cruiste ik op de Inspire als één van de eersten met VIVA. Destijds was VIVA Cruises vrij nieuw. Inmiddels heeft VIVA haar aanbod flink uitgebreid. Ook aan boord: alles is inmiddels all-inclusive geworden! Alle drankjes op de barkaart zijn inclusief.

Cruisen in de wintermaanden is ook een unicum en VIVA Cruises maakt in deze donkere wintermaanden dan ook speciale wellness cruises. Ik ben benieuwd: hoe is het cruisen in de wintermaanden en wat houdt de wellness cruise in? In vier artikelen neem ik je mee op deze riviercruise! In dit laatste artikel: wat maakt deze cruise tot een wellness cruise?

Miriam reisde op uitnodiging mee met VIVA Cruises op de VIVA Moments vanuit Düsseldorf naar Boppard, Rüdesheim en Bonn op een wellness cruise. 

Extra’s aan boord

Bij een wellness cruise denk ik uiteraard aan een spa met behandelingen en gezond eten. Een uitgebreide binnenspa is er weliswaar niet, maar wél per persoon een gratis massage behandeling van hooguit een half uur. Dus inclusief in de cruiseprijs! Aan boord zijn daarom in plaats van 1 masseuse, 3 dames die massages geven. De rederij heeft bovendien extra massageruimte gemaakt door een hut daarvoor te gebruiken. Uiteraard wel geheel sfeervol ingericht. Mocht je aanvullende massagebehandelingen willen, dan kan je deze ter plekke bij de receptie reserveren tegen zeer aantrekkelijke prijzen. Zeg zo’n €45 voor 50 minuten.

Fitness en zwembad

Aan boord mag je bovendien gebruik maken van de fitness ruimte. Deze moet je ook vooraf reserveren, vanwege het extra schoonmaken na gebruik. Je vindt er onder andere loopbanden, hometrainer en een weegschaal 😉

Op het zonnedek vind je een verwarmde whirlpool, waar je met een prachtig uitzicht kunt genieten van de wereld om je heen. In je hut hangen badjassen klaar zodat je met een badjas aan naar het zonnedek kunt lopen.

Excursies

Rederij VIVA Cruises heeft de excursies vanwege de corona maatregelen in Duitsland moeten aanpassen. Ondanks dat, biedt ze mooie buiten excursies aan die weer eens wat anders zijn dan een stadswandeling. In Boppard maakte ik een wandeling onder leiding van een gids door de wijngaarden. De druivenstruiken werden gesnoeid en ik hoorde hoe dat proces in zijn werk gaat. Ook in Rüdesheim werd een wandeling aangeboden met een thema: op een pilgrimswandeling in de sporen van de heilige Hildegard von Bingen. Zij stichtte in de Middeleeuwen een klooster in de regio. Wil je nog wat sportiever zijn? Kies dan voor één van de fietsen die mee zijn aan boord. Je kunt deze via de receptie gratis reserveren.

Eten en drinken

Bij VIVA Cruises en dus ook op VIVA Moments cruise je all-inclusive. Dit betekent dat alle drankjes op de menu kaart inclusief in de prijs zijn, alsook hapjes, lekkernijen, taart en uiteraard alle maaltijden. Op de barkaart staan 2 smoothies, water met smaakjes en uiteraard de iets ongezondere drankjes. In je hut ontvang je op de eerste dag bij élke VIVA Cruise een hervulbare waterfles die je kunt vullen met water bij de bar of eenvoudigweg water uit de kraan. Het water aan boord is net alsof het bij ons thuis uit de kraan komt, zonder nare bijsmaakjes.

’s Ochtends biedt het restaurant een weldadig ontbijtbuffet met veel gezonde keuzes. In de namiddag worden in de lounge hapjes geserveerd, waarvan enkele fruit bevatten, dus even wat gezonder. Ook op de menukaart ’s avonds is een wellness menu beschikbaar. Deze omvat meer vegetarische gerechten, koolhydraatarme en lichtere keuzes zoals vis.

Heerlijk ontspannen

Na de vijfdaagse cruise op VIVA Moments was ik in ieder geval volledig ontspannen. Ik had twee massages en heb iedere dag een heerlijk stuk kunnen wandelen in de bergen. Met slechts 60 gasten (maximaal 176 kunnen er mee) en 45 personeelsleden werden we echt in de watten gelegd door het personeel. Cruisedirector Siim maakte er een feestje van ’s avonds met kleine extra activiteiten, waaraan de meeste passagiers ook deelnamen.

Dank aan VIVA Cruises én de hartelijke & professionele crew van VIVA Moments voor deze ontspannende cruise!

Lees ook:

Mooie VIVA Cruises aanbiedingen van dit moment:
Captain Cruise Cruisewinkel

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Riviercruisereiziger én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *