Binnen acht jaar verbinding tussen Parijs en Amsterdam met Seine-Noord-Europa kanaal

Wanneer het project volgens planning verloopt, gaat het nieuwe Seine-Noord-Europa kanaal in 2030 voor de eerste keer open. De verbinding zorgt ervoor dat riviercruiseschepen en andere binnenvaartschepen een verbinding tussen Amsterdam en Parijs gaan krijgen.
Het kanaal omvat moderne sluizen en watervoorzieningssysteem, ontworpen om de grillen van het weer te weerstaan.

Cruisepassagiers komen door gebieden met een rijke geschiedenis, van de eerste vorsten van het oude Frankrijk tot de Eerste en Tweede Wereldoorlog (met name de slagvelden van WO I). Om nog maar te zwijgen van de grote schilders die zich lieten inspireren door de landschappen van de Oisevallei, zoals Van Gogh in Auvers-sur-Oise en ook Pissarro. Steden zoals Compiègne, Arras, Lille en Amiens liggen nabij.

Sluizen

Het Seine-Noord-Europa kanaal zelf zal dienen als toeristische attractie met de mogelijkheid om drie van de gigantische sluizen te bezoeken (waaronder die van Noyon) en de landschappen te bewonderen vanaf de spectaculaire kanaalbrug over de vallei van de rivier de Somme.

De start van het kanaal ligt in het noorden bij Oisy-le-Verger en voert zuidelijker naar Compiègne, waar schepen vervolgens aansluiten op bestaande waterwegen, de rivier de Oise, en bij Conflans de Seine opvaren.

Lees hier meer over Seine cruises >>

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Riviercruisereiziger én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *