VIVA Cruises gaat in 2025 naar de Douro

Vanwege de sterke vraag heeft riviercruisemaatschappij VIVA Cruises de verkoop gestart van haar riviercruises in 2025. Het biedt volgend jaar wederom een grote keuze aan bestemmingen en routes op de Europese rivieren. Wat opvalt zijn de vele nieuwe aanleghavens en het debuut van twee nieuwbouwschepen. In totaal worden er 64 verschillende routes gevaren op 9 schepen.

Hoogtepunt van 2025 is de Porto Mirante, een nieuw schip waarmee VIVA Cruises voor de eerste keer op de Douro in Portugal gaat varen. De Porto Mirante, die komende zomer wordt gedoopt, start in mei 2025 met reizen van/naar Porto met een overnachting in de kustplaats.

Nieuwe bestemmingen

Nieuwe bestemmingen die in 2025 worden aangedaan door VIVA Cruises zijn Lelystad, Middelburg en Bruinisse, de Loreley-stad Braubach in Duitsland en naast Porto, de Douro-havens Leverinho, Requa, Vega Terron en Pinhao.

Door de toegenomen vraag naar korte reizen, vooral in het eerste kwartaal van het jaar, opent VIVA Cruises het seizoen 2025 in januari met de schepen VIVA ONE, VIVA TWO, SWISS RUBY en VIVA ENJOY.

De VIVA TWO zal opnieuw varen op de populaire Donau. Zo kunnen passagiers in 2025 bijvoorbeeld een citytrip van vijf nachten en een misdaadcruise van vijf nachten van/naar Passau boeken. Naast de bekende reizen van elf en vijftien nachten zal het in 2023 gedoopte schip volgend jaar ook meer afvaarten vanuit Wenen aanbieden.

De VIVA ENJOY zal in 2025 voor het eerst Amsterdam met Boedapest en Boedapest met Wenen verbinden op nieuwe zeven-, tien- en veertiendaagse reizen, inclusief een reis door de IJzeren Poort. Bovendien zal het nieuwbouwschip, dat dit najaar in Düsseldorf wordt gedoopt en in gebruik wordt genomen, volgend jaar op wellnessreizen van/naar Frankfurt en op weekreizen van Frankfurt naar Amsterdam vertrekken.

De VIVA VOYAGE gaat langere reizen varen op de Rhône.  Deze gaan van Arles naar Lyon met een overnachting in Lyon.

Aanbod themacruises uitgebreid

VIVA Cruises heeft ook haar aanbod aan themacruises uitgebreid. Zo heeft het voor 2025 een theatercruise aan haar programma toegevoegd. Aan boord van de SWISS RUBY, die volgende winter na een renovatiefase voor het eerst over acht suites beschikt, worden reizigers zowel aan boord als aan land vermaakt tijdens een reis van een week van Düsseldorf naar Berlijn. Passagiers hebben bijvoorbeeld de mogelijkheid om deel te nemen aan rondleidingen, waaronder een unieke Schimanski-tour in Duisburg, die inzicht geeft in de scènes van de beroemde misdaadserie. Een ander hoogtepunt is een bezoek aan het Hans Otto Theater in Potsdam.

Voor alle zeilfans biedt VIVA Cruises volgend jaar op 18 juni 2025 een reis van acht nachten aan van Berlijn naar Kiel voor de Kiel Week, een van de grootste zeilevenementen ter wereld. De SWISS RUBY verblijft een nacht in de haven van Kiel, zodat passagiers kunnen deelnemen aan de drukte van de zeilregatta. De reis met de SWISS RUBY is op 26 juni 2025 ook in de tegenovergestelde richting van Kiel naar Berlijn te boeken.

Voor alle reizen van de Düsseldorfse riviercruisespecialist geldt het VIVA all-inclusive concept. Dit betekent dat alle maaltijden en drankjes, evenals een dagelijks gevulde minibar, fooien en WiFi bij de reisprijs zijn inbegrepen.

Cruises met VIVA Cruises zijn boekbaar bij:
Viva Cruises Captain Cruise Cruisewinkel   TUI

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Riviercruisereiziger én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *