Scheepsbezoek op Crucevita: Fijn kleiner schip met klassieke uitstraling

Miriam op CrucevitaMiriam bezocht in Rotterdam riviercruiseschip Crucevita tijdens De Dag van de Binnenvaart. Dit schip is van Crucemundo en vaart voor diverse reisorganisaties met bijvoorbeeld Amerikaanse en Europese gasten. Hoe ziet dit schip eruit en welke hutten zijn aan boord? Lees snel verder!

De Crucevita is een schip uit 2003 en kreeg een upgrade in 2018. Je kent wellicht het schip nog als de Da Vinci. Aan boord van het relatief korte schip, 105 meter, kunnen 110 passagiers mee. Je hebt dus veel ruimte aan boord, gezien het geringe aantal passagiers.

Aan boord is een sfeer gecreëerd als die van een jacht met klassieke elementen zoals veel houtwerk en wat donkere kleuren.

Ontvangst

Via het atrium bereik je de twee binnendekken. Het onderdek heeft hutten en het restaurant. Het dek waar je op binnenkomt heeft de receptie, hutten en de lounge. Je kunt hier de ronde trap of lift pakken naar beneden (deze lift gaat niet naar het zonnedek!).

Bij de receptie zijn een aantal hoekjes waar je kunt zitten. Zo is er een bibliotheek hoek en een paar klassieke zetels bij een soort haard.

Lounge

De lounge met bar is ruim en heeft direct bij binnenkomst de bar aan je linkerhand. Je kunt kiezen of je aan een tafel wil zitten, waar je bijvoorbeeld een kaartspelletje kunt doen of wat kunt schrijven, of je pakt een van de zitbanken.

Restaurants

Het hoofdrestaurant bevindt zich op het onderste dek vooraan. Op het moment dat ik het schip bezocht, was het schip zonder passagiers op pad en waren de tafels ook niet meer opgedekt. Wat ik wel kon zien, was dat er veel zespersoonstafels waren, een aantal rondzitbanken en zitgelegenheid tegen de muur onder de schilderijen van Louis Armstrong.

Zonnedek

Het zonnedek is niet heel lang, maar heeft – uniek – een mooie overkapping met daaronder fijne stoelen. In de zomer staan er bovendien ligbedden opgesteld op het zonnedek.

Hutten

Aan boord bevinden zich op het hoogste binnendek (bovendek) 26 hutten en het dek eronder 29 hutten. Ik kon een kijkje nemen in de mooiste hutten (onder ander no. 102 en 103) die aan het begin van de gang liggen, dichtbij de receptie. De hutten zijn zo’n 12 m2 en hebben een zetel, waterkoker, kluisje, waterkaraf. Er zijn veel legplanken onder het bureau en in de hogere kast waar de tv op staat. Naast het bed is een kast met hanggedeelte. Lades (3 stuks) bevinden zich ook onder het bureau en twee in de hangkast. Je hebt dus redelijk veel opbergruimte.

De badkamer doet ruim aan, mede door de glazen wand van de doucheruimte. Elke gast kan gebruik maken van zeer luxe L’Occitane producten.

Aan boord zijn ook nog hutten met inklapbare bedden, deze liggen op het laagste dek. Deze hebben twee rechthoekige ramen in plaats van een Frans balkon.

Conclusie

De Crucevita is een prima schip voor als je liever reist in een wat kleinere groep en een klassieke cruise ervaring zoekt. Door haar geringe aantal passagiers, leer je snel de andere gasten kennen. Pluspunt vind ik daarnaast het zonnedek met overkapping. De hutten en badkamers die ik gezien heb, waren prima.

Prijzen: Momenteel heeft TUI een kerstmarktencruise op dit schip op het programma! Voor een week 5-daagse cruise betaal je (vanaf) €679 inclusief busvervoer naar Düsseldorf, bezoek aan Keulen, Mainz, Koblenz en Rüdesheim. Bekijk deze cruise bij TUI: klik hier. (update: helaas is deze niet meer boekbaar)

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Riviercruisereiziger én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *