Geniet van sterrenchef met Nicko Cruises aan boord van de nickoSPIRIT

Nicko Cruises biedt ook in 2024 weer twee exclusieve gourmet-cruises op de rivier aan. Tijdens het YouDinner aan boord van de NickoSpirit ervaren gasten een unieke dinerervaring op sterrenniveau. In maart 2024 schittert sterrenchef Torben Schuster met zijn kookkunsten op NickoSpirit.

Na het grote succes van de twee gourmetcruises van het afgelopen seizoen, brengt Nicko Cruises in samenwerking met YouDinner, Duitslands meest exclusieve dinerclub, opnieuw genot op de rivier.

Guido Laukamp, CEO van Nicko Cruises Schiffsreisen GmbH, kijkt terug op het succes van de YouDinner-evenementen van het vorige seizoen: ‘Topgastronomie in zo’n intieme setting en dat in de bijzondere sfeer van de nickoSPIRIT ervaren, is echt iets unieks – ik mocht er zelf al bij zijn. Het is geweldig dat YouDinner ook komend seizoen weer deel zal uitmaken van onze geliefde evenementreizen.’

Diner en overnachting aan boord

Voor het tweedaagse evenement van 23 tot 24 maart 2024 zal nieuwkomer Torben Schuster aan boord van de nickoSPIRIT in Keulen koken en fijnproeversharten sneller doen kloppen. De speciale avond omvat een 5-gangenmenu met wijnarrangement, een overnachting en een kijkje achter de schermen bij de chef en keuken. Ook voor de tweede datum, van 28 tot 29 november 2024, zal YouDinner aan boord van de nickoSPIRIT zorgen voor culinair genot.

Voor de data in 2024 zal er ook dit jaar weer een vroegboekersspecial zijn: bij boeking vóór 31 december 2023 ontvangen gasten een fles sekt in hun hut als cadeau om mee naar huis te nemen.

Van klassieke tot internationale kookkunst: Torben Schuster

Toen Torben Schuster zijn passie voor koken ontdekte, verruilde hij zijn studie werktuigbouwkunde voor een koksopleiding – en daarmee cijfers en techniek voor potten en pannen.

Hij legde de basis voor zijn carrière met een klassieke koksopleiding in het huidige restaurant Am Kai in zijn thuisstad Düsseldorf, voordat hij zich een weg baande in de culinaire wereld. Hij kwam in aanraking met de Aziatische keuken onder leiding van sterrenchef Yoshizumi Nagaya in het met een Michelinster bekroonde Nagaya in Düsseldorf. Verdere internationale ervaring in de topgastronomie deed hij op in De Librije in Zwolle. Sinds 2017 weet Torben Schuster als chef-kok in restaurant Gut Lärchenhof in Pulheim zijn gasten te betoveren.

Na slechts een jaar als chef-kok werd de jonge kok uitgeroepen tot Chef van het Jaar door de gerenommeerde restaurantgids Gault&Millau. Daarnaast ontving hij de onderscheiding Chef van het Jaar 2023 van de culinaire reisgids Gusto. Nu zal de jonge topkok van 23 tot 24 maart 2024 de kooklepel zwaaien aan boord van de nickoSPIRIT. Met nieuwe creaties, altijd geïnspireerd door zijn vele ervaringen in de internationale kookscene en met perfect geselecteerde ingrediënten, zal hij een culinair vuurwerk presenteren aan boord.

Korte trip naar de sterren

De nickoSPIRIT staat voor een modern on-board concept en een innovatief design. Precies de juiste plek voor culinaire ervaringen van topklasse. Het passende wijnarrangement, ontmoetingen met bekroonde topchefs en de persoonlijke sfeer aan boord maken de avond tot een onvergetelijke ervaring waar niet alleen liefhebbers van gastronomie en wijnkenners van zullen genieten. Gasten verblijven uitsluitend in smaakvol ingerichte buitenhutten. ’s Ochtends wordt de culinaire reis perfect afgesloten met een gevarieerd ontbijtbuffet.

Miriam bezocht de NickoSpirit terwijl het schip in Amsterdam lag, lees hier verder.

Last-minute beslissers hebben ook de mogelijkheid om nog laatste plaatsen te bemachtigen voor de dinerervaring met sterrenchef Daniel Gottschlich van 1 tot 2 december 2023, vanaf €299: hier lees je meer informatie.

Foto:  ©YouDinner

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Riviercruisereiziger én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *