Twee extra schepen in vloot voor A-Rosa in 2024

A-Rosa breidt haar vloot voor het seizoen 2024 uit met twee schepen, namelijk de A-Rosa Alea en de A-Rosa Clea. Vanaf april zullen beide premium-schepen van 110 meter lang in eerste instantie op de Rijn varen waardoor extra capaciteit wordt geboden op de meest populaire routes.

Vervolgens wordt vanaf seizoen 2025 één schip overgebracht naar de Seine in Noord-Frankrijk en deze vanuit hartje Parijs naar Le Havre aan de Atlantische kust varen. Het huidige schip op de Seine, A-Rosa Viva, keert dan terug naar de Rijn.

In 2026 zal het tweede schip worden verplaatst naar de Gironde/Garonne in de Franse Bordeauxstreek, beide gloednieuwe rivieren voor A-ROSA.

Jörg Eichler, CEO van A-ROSA Flussschiff GmbH zegt: “We zijn erg blij dat we op korte termijn nog twee schepen aan onze vloot hebben toegevoegd en deze stap had echt niet op een beter moment kunnen komen. Er wordt voorspeld dat we tegen het einde van het seizoen 2023 nieuwe gasten- en omzetrecords zullen hebben gevestigd, en zelfs het vorige recordjaar 2019 zullen overtreffen. Dit seizoen zijn we ook consistent hoge bezettingsgraden blijven realiseren op alle vertrekken, en het ziet er echt naar uit Het is waarschijnlijk dat we in 2023 een recordniveau van ruim 90 procent van de verkochte cabinecapaciteit zullen bereiken. Bovendien verwachten we het jaar af te sluiten met een jaar-op-jaar omzetstijging van ruim 40%.”

“We zien de grootste vraag naar boekingen op de Rijn, dus het is volkomen logisch om volgend seizoen de schepen op deze rivier in eerste instantie te laten starten.”

Amsterdam en Bazel

De twee nieuwe A-Rosa-schepen zullen op de Rijn varen, zowel in noordelijke richting naar Amsterdam en Rotterdam als in zuidelijke richting naar Bazel en Straatsburg. Ook varen zij regelmatig de populaire Moezelroute naar Trier. A-Rosa Alea en A-Rosa Clea zijn vanaf oktober 2023 te boeken.

De nieuwe schepen zijn in 2009 in Nederland gebouwd, bieden alle voorzieningen die gasten van A-ROSA verwachten. Elk schip biedt plaats aan maximaal 138 gasten in hutten van 16 vierkante meter met Franse balkons op dek twee en drie of ramen op dek één, plus twee of vier suites van 24 vierkante meter, afhankelijk van het schip.

Verder zal elk schip beschikken over een whirlpool, een fitnessruimte en drie verschillende lounges, waaronder een buitenruimte op de boeg van het schip. Deze twee schepen zullen hetzelfde succesvolle culinaire concept volgen dat wordt aangeboden door A-ROSA ALVA op de Douro in Portugal, met ontbijtbuffet en lunch, terwijl voor het diner de voorgerechten en desserts van het buffet worden gekozen en het hoofdgerecht wordt geserveerd op de tafel.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Riviercruisereiziger én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *