Riverside Ravel in de vaart op Rhône

Afgelopen week doopte Anouchka Gerlach de Riverside Ravel tijdens een feestelijk gala in de haven van het middeleeuwse stadje Viviers. Het is het tweede schip van Riverside Luxury Cruises, het Hamburgse bedrijf dat eind 2022 werd opgericht door de broers en zussen Anouchka en Gregor Gerlach. Met de Seaside Collection hebben ze al 10 eersteklas hotels in Europa en een luxe resort op de Malediven.

De Riverside Ravel cruist op de Rhône tussen Lyon en Arles. Net als het zusterschip Riverside Mozart op de Donau zet ze nieuwe maatstaven op de markt voor riviercruises: op het schip, dat nu aan haar maidentrip begint, zijn er elegante suites in plaats van hutten en butlerservice voor alle gasten.

Lokale keuken op Riverside Ravel

In de suites en restaurants zijn de beste materialen gebruikt: marmeren badkamers, lederen fauteuils en fijne kussens van fluweel en zijde. Een lift verbindt de drie binnendekken met elkaar. “We zijn verheugd dat we onze gasten nu de Franse manier van leven kunnen bieden met de Ravel: de keuken is natuurlijk afgestemd op de regio en onze bemanning heeft heel bijzondere ervaringen aan land voorbereid”, zegt Anouchka Gerlach.

Al op de dag voor de ceremoniële doop gingen de gasten op tournee met perfect gerestaureerde Franse eenden. Het rijden met de cultauto Citroën 2CV door de wijngaarden van de Beaujolais bracht de coureurs op charmante wijze terug naar de jaren 80.Na terugkomst van de mooiste steden van de Provence, van de Mont Ventoux, van oester- en truffelproeverijen, genieten de reizigers van de zonsondergang op het Vista Deck met loungemuziek en champagne. Er zijn 55 luxe suites aan boord van het 135 meter lange schip, waarvan de grootste 71 vierkante meter meet. Geen ander rivier cruiseschip biedt zijn gasten zoveel ruimte. Daarnaast zijn er een binnenzwembad, een fitnessruimte en een kleine spa.

Alle foto’s: © Riverside Luxury Cruises

Ben je ook nieuwsgierig naar zo'n mooie ultraluxe riviercruise?

Bekijk ze bij:

Yacht Cruise Company

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Riviercruisereiziger én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *