VIVA Enjoy wordt 3e nieuwbouwschip voor VIVA Cruises

Riviertouroperator VIVA Cruises blijft groeien: na de VIVA ONE (2022) en de VIVA TWO (2023) wordt binnenkort het derde nieuwbouw VIVA ENJOY aan de vloot toegevoegd. Het schip werd eerder aangekondigd met de werktitel VIVA THREE, maar de definitieve naam is nu in lijn met het bedrijfsmotto “Enjoy the Moment”. De maidentrip van de VIVA ENJOY start op 22 september 2024 vanuit Frankfurt richting Wenen.

Met de vlootgroei speelt de touroperator in op de toenemende vraag naar riviercruises. “We zijn de afgelopen vijf jaar aanzienlijk gegroeid, net als ons klantenbestand en de vraag van internationale gasten, vooral op de Donau. Deze derde nieuwbouw in combinatie met onze bestaande vloot geeft ons nieuwe speelruimte met betrekking tot onze routes, maar ook met betrekking tot onze internationale partners en gasten”, legt Andrea Kruse, Managing Director van VIVA Cruises, uit.

De VIVA ENJOY wordt het zusterschip van de VIVA TWO en dus identiek van bouw. Het schip heeft in totaal 95 buitenhutten met ruimte voor maximaal 190 passagiers. Met in totaal drie restaurants, een open lounge, een ruim zonnedek en een fitness- en wellnessruimte is het schip een drijvend premium hotel met een nieuwe, moderne uitstraling en een pure feelgood-sfeer.

Miriam bezocht de VIVA Two, lees hoe het was >>

Donau-routes

De VIVA ENJOY reizen voor september t/m december 2024 zijn vanaf 31 mei 2023 te boeken op de website van VIVA Cruises. Het nieuwe schip zal vanuit Wenen voornamelijk op de Donau gaan varen: de vertrekhaven is goed bereikbaar voor zowel nationale als internationale klanten. In oktober 2024 brengen de achtdaagse “Betoverende Donau”-reizen je vanuit Wenen naar de Hongaarse hoofdstad Boedapest en Linz in Oostenrijk. Daarna volgen in november vierdaagse citytrips op de Donau, die ook in Wenen beginnen. Tot slot kunnen gasten aan boord van de VIVA ENJOY genieten van het adventseizoen 2024 tijdens zesdaagse riviercruises vanuit Wenen of Neurenberg en de mooiste kerstmarkten van Beieren en Oostenrijk bezoeken. Rond Kerstmis staat een enkele riviercruise van Regensburg naar Wenen gepland.

Bekijk deze nieuwe cruises bij:
Captain Cruise Cruisewinkel

Foto: © VIVA Cruises

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Riviercruisereiziger én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *