Binnen kijken op VIVA Two: sfeervol modern schip

Miriam bracht een bezoek aan de VIVA Two terwijl het spiksplinternieuwe schip in Gorinchem lag aangemeerd voor een kennismiddag van de gemeente Gorinchem en Dutch Delta Cruise Port. Kom je mee binnen kijken op dit nieuwe schip?

De VIVA Two zal op 23 maart 2023 gedoopt worden en haar eerste cruise gaan maken voor VIVA Cruises op 1 april. Deze zomer maakt het schip haar reizen over de Donau.

Tweede nieuwbouwschip

De VIVA Two is het tweede nieuwbouwschip voor rederij VIVA Cruises dat toebehoort aan Scylla. Het eerste schip heette toepasselijk de VIVA One en een volgend derde schip staat ook al op de planning.

Lobby

Je komt binnen in het hart van het schip, de lobby. Je vindt daar het bureau van de cruisedirector en de receptie. Het is heerlijk open en heeft een moderne uitstraling met veel rondingen. De lounge en restaurant liggen naar voren op het schip, naar achteren liggen de gangen met hutten. Je vindt hier bovendien een aantal toiletten, een boordwinkeltje, de koffie/thee automaten én twee watertaps waar je je hervulbare VIVA waterfles kunt vullen. Deze waterfles ontvang je in je hut.

Wil je direct vanuit de lobby naar de lounge dan doe je dit ofwel via het restaurant of je neemt de trap (lift) naar het balkon van het atrium om daar de lounge te betreden. Dit is een iets andere inrichting dan veel andere schepen hebben.

Lounge op de VIVA Two

De lounge heeft talloze prettige zitplekken, met zetels en banken die aanvoelen als een huiskamer. Zo her en der staan boeken in de kasten die je kunt lezen. Voor presentaties kunnen de vele beeldschermen gebruikt worden die op diverse plekken opgehangen zijn. Wanneer je verder naar voren loopt, ga je met een trap iets naar beneden om bij de bar te komen. Ook kan je vanaf hier nog een trap naar beneden in een klein atrium, naar het restaurant. Het geheel doet open aan: het restaurant en de lounge zijn geen gesloten ruimtes meer, maar lopen vloeiend in elkaar over.

Bij de bar kan je gezellig plaatsnemen bij de barkrukken, de zitplekken langs het raam of je kunt even naar buiten om bij mooi weer van het uitzicht te genieten.

Restaurants op de VIVA Two

Restaurant Riverside is dus mooi bereikbaar vanuit de lounge met de trappen vanuit de lounge. Op dit schip kunnen gasten zelf bepalen hoe laat, met wie en waar ze willen eten. Er is geen vaste tafelindeling en je kunt zelf binnen de openingstijden van het restaurant binnenlopen. Je bent bovendien vrij om te kiezen in welk restaurant je wilt eten.

Zo is er een dek lager, nog een restaurant gelegen met de naam Moments. Dit is een kleinere sfeervolle ruimte met veel tweepersoonstafels.

Een derde optie om te dineren heb je achter op het schip, waar VIVA’s Bistro is gelegen.

VIVA Two Ontspanning

Het schip heeft aan boord een fitness en spa. Vooral de spa heeft een mooie indeling, met stoomruimte, sauna en douche. Bovendien is er een massage/schoonheidssalon ruimte naast gelegen.

Binnen kijken in de hutten op de VIVA Two

Aan boord kunnen 190 passagiers mee op dit 135 meter lange schip.  De 8 suites liggen op het hoogste binnendek het dichtst bij het atrium. Daarnaast zijn er 71 tweepersoonshutten met Frans balkon en 16 hutten op het onderste dek, met ramen die niet open kunnen.

We gaan binnen kijken in alle hutten van de VIVA Two:

8 suites

De 8 suites liggen op de beste plek: dicht nabij het atrium aan het begin van de gang. De suites zijn inclusief een mooi zithoekje, uitzicht op de rivier vanuit je bed, een kaptafel en ruime badkamer. Net als alle andere hutten heb je een gevulde minibar en een hervulbare waterfles per persoon.

Tweepersoonshutten met Frans balkon

De tweepersoonshutten zijn mooi rustig ingericht met blauw en bruine aardse kleuren. Vooral de muur achter het bed valt op: mooie vlakken van allerlei soorten stof. Je hebt 1 zetel en een bureaustoel waar je kunt zitten met een tafeltje. De kledingkast bestaat uit twee delen waarin je 4 legplanken vindt, een kluisje en twee hanggedeelten. Er zijn 3 grote diepe lades. Je vindt een nespresso koffieapparaat op je bureau en een minibar daaronder. Uiteraard kunnen de ramen opengeschoven worden, zodat een Frans balkon gecreëerd wordt. Heerlijk om dit bij het varen over de rivieren te doen!

De badkamers van de twee 87 tweepersoonshutten zijn allen gelijk, behalve de twee achterste hutten op het middelste binnendek (Ruby dek). Deze hebben, net als de hutten zelf, een iets andere indeling (zie hieronder). De badkamer is altijd voorzien van een föhn en heerlijke Rituals producten. In de douche hangen deze aan de muur.

Achterste hutten op Ruby dek

De twee laatste hutten op het Ruby dek hebben een iets andere indeling. De badkamer bevindt zich niet direct bij de ingang van de kamer, maar bij het voeteneinde.

Tweepersoonshutten op onderste dek

De hutten op het onderste dek zijn vrijwel hetzelfde als de andere tweepersoons hutten op de dekken daarboven, maar met het grote verschil dat er een raam in deze hutten zit. Deze kan niet open omdat deze net boven de waterlijn zit.

Zonnedek

Het zonnedek heb ik helaas niet kunnen bekijken. Er bevindt zich in ieder geval een putting green en een klein zwembad.

Conclusie

VIVA Two is een mooi modern schip met een fijne sfeer waar je een minder klassieke cruise-ervaring hebt, mede door de inrichting en het VIVA concept zoals een vrije zitplaats keuze. Bij VIVA Cruises is veel inbegrepen in de cruise voor een mooie prijs. Zo zijn de gehele dag door koude en warme drankjes inbegrepen in de prijs, een selectie van alcoholische drankjes en de minibar in de hut. Daarnaast is de wifi inbegrepen en ook de fooien. Alleen de excursies (betaalbaar geprijsd) en spa-behandelingen zijn niet inclusief.

Prijzen voor een cruise op de VIVA Two: Voor een week cruisen betaal je €1150 inclusief koffie/thee/drankjes en wifi. Kortere cruises (5 dagen) zijn verkrijgbaar vanaf €495.

Meer informatie over VIVA:

Captain Cruise Cruisewinkel

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Riviercruisereiziger én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

2 gedachten over “Binnen kijken op VIVA Two: sfeervol modern schip

  • Beste Miriam.U vermeld daar een prijs van 1150 euro voor een week. Voor welke hutten op welk deck is die prijs. Grts

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *