Zomercruises bij VIVA Cruises

Wie nog op zoek is naar een idee voor zijn zomervakantie vindt bij het all-inclusive VIVA Cruises nog talloze mogelijkheden. De riviertouroperator neemt haar gasten mee naar enkele van de mooiste Europese steden. Vooral in de zomer, wanneer de natuur langs de oevers al in volle bloei staat en de bomen baden in weelderig groen, genieten vakantiegangers van een bijzonder panorama. Maar ook de steden langs de routes beloven een afwisselende vakantie.

Populaire Rijn

De VIVA cruises in juli en augustus aan boord van de VIVA ONE en VIVA MOMENTS aan de Rijn zijn ideaal voor een zomervakantie op het water. De langste rivier van Duitsland biedt met 880 bevaarbare kilometers totaal verschillende landschappen, gevarieerde rivierdalen en enkele van de mooiste steden van Duitsland en onze buurlanden. De routes van VIVA Cruises leiden ofwel naar het zuiden langs de Rijn langs de Loreley en pittoreske wijngaarden naar de Franse stad Straatsburg of in de tegenovergestelde richting naar de buurlanden Nederland en België.

Van de Amsterdamse grachtengordel tot architectonische meesterwerken in Rotterdam en chique kathedralen in Gent, er is veel te ontdekken – de reis langs landschappen met molens, bloemenvelden en natuurparken zorgt voor ontspanning tussen de afzonderlijke stops.

Moezelmagie: wijnstokken zover het oog reikt

Bloeiende oleanders, pittoreske stadjes en meer dan 1600 zonuren per jaar – dit is niet Italië, maar de Moezelvallei midden in Rijnland-Palts. De hellingen rechts en links van de Moezel bieden optimale omstandigheden voor de wijnbouw en maken het landschap niet alleen een van de mooiste wijngebieden van Duitsland, maar ook een van de meest aantrekkelijke bestemmingen voor een riviertocht.

Met de VIVA MOMENTS ervaren gasten groene wijngaarden zover het oog reikt en pittoreske stadjes met veel geschiedenis tijdens de “Sprookjesmoezel”-reis. Het schip passeert de unieke Moezellussen bij Bremm en Kröv, evenals talrijke kastelen en pittoreske paleizen. Ten slotte ontdekken de riviercruisereizigers verschillende steden te voet, zoals het kleine wijndorp Traben-Trarbach. Omgeven door talrijke wijnbouwgebieden, is het één van de mooiste plekjes in de omgeving. De stad Bernkastel is versierd met talrijke vakwerkhuizen en Trier, de oudste stad van Duitsland, maakt indruk met zijn gebouwen uit de Romeinse tijd.

Donau: Spannende hoofdsteden

Op de Donau, de op één na langste rivier van Europa, neemt VIVA Cruises je mee op het schip THOMAS HARDY van Passau naar onder andere Bratislava, Boedapest, Wenen en Linz. Dankzij de centrale aanlegsteigers zijn de stadscentra gemakkelijk te voet bereikbaar voor verkenningstochten.

In de Oostenrijkse hoofdstad Wenen zijn de Stephansdom, het Prater, verschillende schitterende paleizen en een bezoek aan de Naschmarkt verleidelijk. De charme van Boedapest wordt verklaard door de mix van oude en nieuwe architectuur en de talrijke historische bezienswaardigheden en bezienswaardigheden, waaronder het voormalige koninklijke kasteel, het Buda-kasteel en het Vissersbastion.

Tijdens de 16-daagse riviercruise in juli en september 2022 zullen vakantiegangers ook het gevarieerde landschap van de Donaudelta ervaren – het schip zal zeven landen passeren op de weg van Passau naar de Zwarte Zee en terug. Gasten kunnen een gevarieerde mix verwachten van het grote stadsgevoel en het leefgebied voor een unieke flora en fauna.

Vertrek uit >
Amsterdam
Arnhem
Avignon
Bamberg
Basel
Boedapest
Bordeaux
Chalon sur Saone
Düsseldorf
Frankfurt
Keulen
Lobith
Luxor
Lyon
Mainz
Moskou
Neurenberg
Nijmegen
Parijs
Passau
Porto
Rotterdam
St. Petersburg
Stralsund
Venetië
Vilshofen
Wenen
Rivier >
Donau
Douro
Elbe
Garonne en Dordogne
IJsselmeer
Lagune van Venetië
Main
Mekong
Moezel
Neckar
Nijl
Po
Rhone
Rijn
Saar
Seine
Wezer
Wolga
Rivier buiten Europa
Land >
België
Bulgarije
Duitsland
Frankrijk
Hongarije
Italië
Nederland
Oostenrijk
Polen
Roemenië
Rusland
Servië
Slowakije
Zwitserland

Boek je VIVA cruises, geheel all-inclusive, bij:

Viva Cruises Captain Cruise Cruisewinkel   TUI

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Riviercruisereiziger én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *