Binnenkijken op Beatrice: het all-inclusive schip van Uniworld

Miriam bezocht in Boedapest een groot aantal riviercruiseschepen waaronder Beatrice, een ultra all-inclusive schip van Uniworld. En het bleef niet bij een scheepsbezoek, ook een overnachting op het schip in een suite hoorde bij het bezoek. Hoe ziet dit schip eruit en welke hutten zijn aan boord? Lees snel verder!

In het nieuw

Beatrice is een iets ouder schip, uit 2011 en is geheel gerenoveerd. Uniworld is een all-inclusive rederij inclusief excursies, wifi, fooien, 24-uur per dag een koffie/thee en alle premium drankjes. Feitelijk hoef je alleen je eigen uitgaven zoals iets uit de cadeauwinkel of een spabehandeling te betalen.

Atrium

Je komt binnen in het hart van het schip, het atrium. Direct valt op dat SuperShip Beatrice, ook wel SS Beatrice genoemd, een boetiek schip is met een geheel eigen inrichting. De rederij kiest ervoor om de scheepsinrichting aan te passen aan het vaargebied. Beatrice vaart over de Donau en dat zie je: de inrichting doet je denken aan de elegante Weense Sissi tijd. De hoofdkleuren vallen direct op: wit en lichtblauw vormen de basis van het schip.

Via het atrium bereik je alle drie binnendekken. De trappen zijn voorzien van spiegels en het geheel doet klassiek aan. Wil je met de lift, dan kan dat ook. In het atrium vind je een winkeltje, lekkernijen, de receptie en om de hoek een kleine koffie/thee nis met lekkernijen. ’s Ochtends staat hier ook een croissantje klaar voor bij de koffie.

Lounge

De Wolfgang’s lounge is erg ruim en voorzien van dezelfde kleurstelling, lichtblauw en wit. De bar vormt het middelpunt. Loop je verder naar voren dan is daar een afgeschermd gedeelte met de naam ‘Schubert’  waar je altijd een snack en/of een verfrissend drankje kunt pakken. De maximaal 162 gasten kunnen in de lounge genieten van het uitzicht, dansvloer en entertainment. Elke avond vindt hier het praatje van de Cruisedirector plaats met de cocktail van de dag. Dit praatje kan je overigens ook in de hut op de tv live meekijken. Het dagelijkse programma is met een QR code op te roepen via je smartphone of tablet. En, zeer verrassend, ook in de Whatsapp groep van het schip. Hiervoor kun je je aanmelden bij de receptie.

Uniek is dat je aan boord bovendien kunstwerken van Picasso, Alexander Calder en Pino Signoretto ziet.

 

Restaurants

Het hoofdrestaurant Mozart bevindt zich op het Danube dek, gelegen aan de voorkant van het schip, een dek onder de lounge. Er zijn meer dan genoeg twee persoonstafels en aan de zijden grotere tafels. Bij Uniworld mag je ook, heel bijzonder (wel een toeslag) dineren op bijzondere plekken zoals in de keuken of bij de kapitein in de stuurhut. De maaltijden zijn zeer rijk aan sortering. Drankjes e.d. zijn inbegrepen in de prijs. Wil je in je hut wat nuttigen: goed om te weten dat er 24 uur roomservice is met salade, sandwich en een selectie van kaasjes.

 

Aan de achterkant van het schip ligt het specialiteitenrestaurant van SS Beatrice: Max’s, vernoemd naar de Oostenrijkse filmmuziek componist Max Steiner. Je kunt deelnemen aan een farm-to-table beleving waarbij je samen met de chef met verse ingrediënten kookt, terwijl de sommelier bijpassende wijnen uitzoekt.

Ik mocht er genieten van een uitstekend buffetlunch met Uniworlds president Ellen Bettridge, waarbij de chefs live aan het koken waren.

Ontspanning

Het schip heeft aan boord een fitness en spa met massages met Rituals producten. De wellness host zorgt voor yoga lessen en fitness lessen. Erg fijn is dat bij de bestemmingen waar je aanmeert, je gebruik kan maken van fietsen of nordic-walking stokken, die je bij de receptie kunt reserveren. Ook biedt de rederij sportieve excursies aan die inclusief zijn in de cruiseprijs.

Het zonnedek blinkt uit in rust. Je vindt er zitjes en luxe ligbedden, met zonneschermen. Helaas geen zwemgelegenheid of whirlpool.

Hutten

Uniworld zet dezelfde boetiek stijl door in haar suites en hutten. De twee Royal Suites (36 m2) aan boord zijn zeer weldadig ingericht. Een butler staat bovendien klaar voor de gasten om veel wensen te vervullen.

Het schip omvat verder nog eens 14 suites: 2 Royal Suites (28,8 m2) en 12 ruime suites van 20,9 m2, allen met butlerservice. De laatstgenoemde suite mocht ik een nachtje uitproberen, met onder andere een Savoir Bed, het Britse luxe bed merk van minimaal £12.000 per bed. Elke suite komt overigens met lekkernijen, fijne goed gevulde minibar, nespressomaker én waterkoker, en een sortering sterke drank. In de badkamer vind je het Britse luxemerk Asprey.

 

Frans balkon

De overige Deluxe hutten op het bovenste binnendek hebben een Frans balkon en zijn eveneens voorzien van extra’s zoals lekkernijen en waterflessen. Het water in de waterkaraf wordt overigens dagelijks aangevuld.

 

Op het middendek liggen ook hutten met een Frans balkon. Op het onderste dek hebben de hutten ramen aan de bovenkant (kunnen niet open).

Wil je overigens even een wasje doen, dan staat de zelfservice wasserette (inclusief in de prijs) tot je beschikking. Voor een meerprijs kan je het ook laten doen door de bemanning.

Conclusie

Beatrice is een luxe schip met een aantal mooie pluspunten; waarvan het personeel de meest opvallende is. De deskundigheid en professionaliteit van elk personeelslid valt direct op. Het schip is wel wat ouder, maar desondanks sfeervol en erg luxe ingericht. Bovendien speelt de moderne technologie ook een rol op het schip met bv de Whatssapp groep, dagelijks praatje op tv etc.

Het fijne van een cruise bij Uniworld is het all-inclusive cruisen, alles is inclusief in de prijs, wifi, fooien, premium dranken en ook de excursies. Je hoeft je dus nergens zorgen over te maken.

Wel zijn er nog wat toeslagen voor de zeer speciale extra’s zoals dineren op bijzondere plekken, en exclusieve excursies.

Prijzen bij Uniworld: Voor een week cruisen betaal je (vanaf) €3000 inclusief koffie/thee 24 uur per dag, alle drankjes, wifi en excursies. Last minute zijn er aanbiedingen verkrijgbaar vanaf €1999.

Bekijk cruises met Uniworld
Yacht Cruise Company

 

 

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Riviercruisereiziger én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *