6 schepen van Lüftner Cruises ontvangen Green Award

Lüftner Cruises start in april het nieuwe riviercruise seizoen met 6 schepen die een zilveren Green Award hebben ontvangen. Ze voldoen hierbij aan een eisenpakket op gebied van duurzaam cruises. Zo zijn er naast water- en energiebesparende maatregelen, een milieuvriendelijke vaarstijl ook technische maatregelen. Kortom aandacht voor veiligheid, kwaliteit en milieu.

In februari 2022 ontvingen de Amadeus Brilliant, Amadeus Imperial, Amadeus Queen, Amadeus Silver II hun certificaat en in september 2021 de Amadeus Silver III en Amadeus Star.

Meer cruiseschepen laten zich certificeren omdat bijvoorbeeld de stad Amsterdam gekozen heeft om een Green Award certificaat verplicht te stellen bij een bezoek aan de stad.

Klimaatbescherming

Lüftner passagiers kunnen bovendien sinds 2011 vrijwillig bijdragen aan klimaatbescherming. Als eerste riviercruise-rederij in Europa biedt Lüftner Cruises, in samenwerking met de klimaatbeschermingsorganisatie atmosfair, haar gasten aan boord van de AMADEUS-schepen de mogelijkheid om een ​​donatie te doen ter compensatie van hun eigen CO2-verbruik tijdens de riviercruise. Het bedrijf ondersteunt het project met een extra donatie van 25% van het betaalde bedrag.

Aan het einde van hun cruise kunnen passagiers zelf beslissen of ze de voorgestelde klimaatbeschermingsbijdrage van € 2 per dag per hut willen betalen. Deze donatie ondersteunt uitsluitend UNO-gecertificeerde milieuprojecten in ontwikkelingslanden.

Startdata

De rederij start begin april met haar cruises:

  • Op de Rijn vanaf 2 april 2022 met Amadeus Silver II van Basel naar Amsterdam – vanaf €1489
  • Tulpencruise in Nederland vanaf 4 april 2022 met Amadeus Star vanuit Amsterdam – vanaf €1369
  • Op de Rhône vanaf 7 april met Amadeus Provence vanuit Lyon – vanaf €1489

Dit jaar komt ook een nieuw schip in de vloot bij de rederij;  de Amadeus Cara.

Nieuwsgierig naar een 5-sterren Lüftner cruise? Bekijk ze bij:

Cruise Travel Cruisewinkel Zeetours

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Riviercruisereiziger én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *