Viking doopt 8 riviercruiseschepen in één keer: 4 in Amsterdam

De Amerikaanse rederij Viking River Cruises zal woensdagavond 16 maart maar liefst 8 riviercruiseschepen in één keer dopen. De schepen liggen echter niet bij elkaar: vier schepen liggen in Parijs op de Seine en vier schepen liggen in Amsterdam bij Passenger Terminal Amsterdam.

De vier in Parijs, Viking Fjorgyn, Viking Radgrid, Viking Skaga en Viking Kari, hebben hun thuishaven in Parijs en maken over de Seine cruises naar de westfranse kust. Ze zijn al in 2020 opgeleverd en voeren De vier schepen in Amsterdam, Viking Gymir, Viking Egdir, Viking Hervor en Viking Gersemi, gaan varen over de Rijn, Main en Donau. Zij zullen zich gaan voegen bij de toch al zeer grote vloot van riviercruiseschepen van Viking.

De nieuwe schepen zijn anders dan de traditionele Longships van Viking. Ze hebben plek voor 168 passagiers met hun 125 meter lengte.

Hieronder zie je een impressie van onder andere Viking Skaga in Parijs:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *