Viking doopt 8 riviercruiseschepen in één keer: 4 in Amsterdam

De Amerikaanse rederij Viking River Cruises zal woensdagavond 16 maart maar liefst 8 riviercruiseschepen in één keer dopen. De schepen liggen echter niet bij elkaar: vier schepen liggen in Parijs op de Seine en vier schepen liggen in Amsterdam bij Passenger Terminal Amsterdam.

De vier in Parijs, Viking Fjorgyn, Viking Radgrid, Viking Skaga en Viking Kari, hebben hun thuishaven in Parijs en maken over de Seine cruises naar de westfranse kust. Ze zijn al in 2020 opgeleverd en voeren De vier schepen in Amsterdam, Viking Gymir, Viking Egdir, Viking Hervor en Viking Gersemi, gaan varen over de Rijn, Main en Donau. Zij zullen zich gaan voegen bij de toch al zeer grote vloot van riviercruiseschepen van Viking.

De nieuwe schepen zijn anders dan de traditionele Longships van Viking. Ze hebben plek voor 168 passagiers met hun 125 meter lengte.

Hieronder zie je een impressie van onder andere Viking Skaga in Parijs:

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Riviercruisereiziger én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *