Aziatische rederij Pandaw krijgt doorstart

Pandaw cruises die actief was met riviercruiseschepen in Vietnam, Cambodja, Laos, Myanmar en India, zal een doorstart krijgen. Nadat zij eind oktober aankondigden te moeten stoppen vanwege geld problemen, heeft de familie die achter de rederij staat, toch investeerders kunnen vinden.  De rederij gaat voor een doorstart in september 2022, wanneer de herstart van de cruises in Aziatische landen hopelijk kan plaatsvinden.

Na de aankondiging dat Pandaw wegens geldgebrek zou sluiten als gevolg van Covid-19, werd het bedrijf overspoeld met honderden goodwillberichten van vaste passagiers. Bovendien zouden er verschillende investeerders naar voren zijn gekomen die het iconische merk wilden overnemen.

De familie Strachan, die eigenaar is van Pandaw, is erin geslaagd om verdere financiering rond te krijgen om de kosten voor een herstart volgend najaar te dekken. Ze zijn van plan het bedrijf in de familie te houden en de marketingactiviteiten opnieuw op te starten zodra alle resterende reisbeperkingen zijn opgeheven.

Boekingen voor seizoen 2022/23 waren in grote getale aanwezig en veel cruises waren uitverkocht met boekers die door Covid waren geannuleerd en hun tegoeden gebruikten om om te boeken.

Ondertussen gaan de bestemmingen van Pandaw met India, Thailand en Cambodja weer open voor gevaccineerde reizigers. Delen van Laos en Vietnam zullen in januari 2022 toegankelijk zijn als eerste stap naar volledige heropening later in het jaar.

Al sinds 1995 zet Pandaw zich in voor riviercruises in Vietnam, Cambodja, Laos, Myanmar en India over de rivieren Mekong, Irrawaddy en Ganges met haar boetiek schepen.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Riviercruisereiziger én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *