Pandaw Cruises stopt noodgedwongen met Azië riviercruises

Pandaw cruises die actief is met riviercruiseschepen in Vietnam, Cambodja, Laos, Myanmar en India, heeft aangekondigd dat zij zullen stoppen. Dit komt door de grote impact van COVID 19, sluiting van landen voor toerisme en de politieke situatie in Myanmar. De rederij heeft geen geld of investeerders kunnen vinden om door te gaan.

Ondanks dat de boekingen voor 2022 er goed uitzagen, heeft Pandaw geen geld meer om de schepen nog een jaar niet te kunnen inzetten. De zeventien schepen moeten bovendien onderhoud krijgen en voorbereid worden voor het nieuwe seizoen.

Al sinds 1995 zet Pandaw zich in voor riviercruises in Vietnam, Cambodja, Laos, Myanmar en India over de rivieren Mekong, Irrawaddy en Ganges met haar boetiek schepen.

Pandaw-oprichter Paul Strachan: “Dit is een heel verdrietig moment voor mij, mijn familie, onze bemanningen en klanten. Het markeert het einde van een tijdperk voor ons allemaal na vijfentwintig jaar vol belevenissen. Het spijt ons oprecht onze vaste passagiers teleur te stellen die zo uitkeken naar het maken van een reis na het opheffen van de reisbeperkingen. We zijn ook diepbedroefd voor onze meer dan driehonderd bemanningsleden en walpersoneel die Pandaw hebben bijgestaan en hoopten volgend jaar weer aan de slag te gaan”.

Ondanks de sluiting van Pandaw Cruises, zal de Pandaw Charity, die veel heeft gedaan om de mensen in Myanmar te ondersteunen tijdens de aanhoudende crisis daar, haar werk voortzetten onder leiding van haar beheerders.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Riviercruisereiziger én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *