A-Rosa noemt nieuwe schip A-Rosa Sena

Het allereerste A-Rosa E-Motion schip van het Duitse A-Rosa Cruises zal de naam A-ROSA Sena krijgen. Ze is de eerste innovatieve en milieuvriendelijke nieuwbouw van de A-ROSA-vloot. De Sena vaart vanaf mei 2022 op de Rijn van Keulen naar Amsterdam, Rotterdam en Antwerpen. “Sena” komt uit het Arabisch sprekende gebied en betekent “schoonheid”.

“A-ROSA viert volgend jaar zijn 20-jarig jubileum en we hebben al onze ervaring in dit nieuwbouw schip verwerkt. Alle gemakken die onze gasten en bemanningsleden altijd hebben gewild, worden op dit schip gecombineerd ”, legt Jörg Eichler, algemeen directeur van A-ROSA Flussschiff GmbH, uit. “Daarnaast hebben we de ervaring van het JOI-Design-team ingebracht, dat prijzen heeft gewonnen voor tal van projecten in de hospitality-designsector. Samen met hen hebben we een onmiskenbare look and feel ontwikkeld voor de A-ROSA SENA, die een gezellige sfeer combineert met een ruimtelijk en lichtovergoten kamerontwerp.” Een nieuw gepubliceerde video van de nieuwbouw geeft een goed beeld van het innovatieve schip ontwerp.

Daarnaast is de expertise van nieuwbouwmanager Matthias Lutter meegenomen in het concept, die als specialist in alternatieve voortstuwingstechnieken een nieuw type scheepsklasse heeft ontwikkeld. De hybride aandrijving van het zogenaamde E-Motion Ship heeft een moderne dieselmotor, een elektromotor en een extra accu-opslagunit. Bij het aandoen van de steden schakelt het schip over op de elektrische aandrijving en glijdt met behulp van de energie uit de batterijopslag emissievrij en vrijwel geruisloos de havens in.

20 jaar ervaring

In de loop van haar bijna 20-jarig bestaan ​​heeft A-ROSA naam gemaakt met het “Premium all inclusive” tarief, een veelzijdig aanbod voor gezinnen en een individueel vakantieconcept. Al deze dingen hebben nu hun ideale thuis gevonden aan boord van de A-ROSA SENA. Het familiegedeelte heeft extra grote hutten die op maat zijn gemaakt voor gezinnen. Daarnaast biedt de Sena een kinderclub. Het premium all inclusive concept breidt de rederij uit met keuzes uit het populaire A-ROSA buffet of een uitgeserveerd diner in het specialiteitenrestaurant. Bovendien is ontspanning aan boord van de A-ROSA SENA erg belangrijk. Het schip biedt een veelzijdige SPA-ROSA, een fitnessruimte en een ruim zonnedek met twee zwembaden.

Meer ruimte dan ooit

Het nieuwe A-ROSA schip kan worden gerealiseerd dankzij de extra ruimte aan boord. Het schip zal plaats bieden aan 280 passagiers op vier dekken met een keuze uit vijf verschillende cabinecategorieën. Bovendien nodigen de grote balkoncabines uit om te ontspannen. A-Rosa Sena meet breder dan de reguliere rijnschepen, namelijk 17,7 meter in plaats van de gebruikelijke 11,4 meter.

Het schip is in aanbouw bij scheepswerf Concordia Damen in Werkendam. De eerste reis van de A-ROSA SENA, een 7-nachten “Rhine Experience Amsterdam & Rotterdam”, start op 21 mei 2022.

 

Nieuwsgierig naar dit duurzame schip? Bekijk de cruises bij:

A-Rosa Captain Cruise Cruisewinkel  

 

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Riviercruisereiziger én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *