Corona op meerdere riviercruiseschepen

Diverse media berichten dat op een riviercruise op het MS Swiss Crystal (van Scylla) na de riviercruise meer dan de helft van de passagiers Corona heeft opgelopen. De cruise stond in het teken van de Volksmusik waarbij ook een bekende Zwitserse zangeres aan boord was. Zeker 60 van de 92 gasten zijn na de cruise, van 10-17 oktober, thuis ziek geworden.  De cruise startte in Passau en ging noordwaarts naar Frankfurt am Main.

Aan boord gold een mondkapjesplicht bij het wandelen, maar mocht bij het plaatsnemen in de lounge of restaurant het mondkapje af. Elke dag werd bovendien de temperatuur opgemeten van de gasten. Waarschijnlijk heeft door het meezingen of spreken naar elkaar toe de overdracht van het virus toch kunnen plaatsvinden.

Viva Tiara

Op de Viva Tiara van VIVA Cruises dook helaas ook het corona-virus aan boord op. Vier personeelsleden werden op 27 oktober positief getest. Ze hadden nauwelijks klachten maar zijn direct in quarantaine geplaatst. Het schip werd na ontscheping grondig gedesinfecteerd. Door de Duitse overheid opgelegde regels zal het schip  (en andere schepen van VIVA) in november verder geen cruises uitvoeren.

VistaSerenity

Bij 1AVista Reisen moest een riviercruise voortijdig afgebroken worden nadat een gast tijdens een cruise daarvoor, thuis positief op Corona werd getest. In goed overleg met de gezondheidsinstanties is gekozen om de cruise daarna af te breken. Uiteindelijk bleek dat 13 personeelsleden positief testten nadat zij contact gehad hebben met deze gast.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Riviercruisereiziger én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *