Stand van zaken: Europese rivieren zijn geel en oranje gekleurd

Update 30-10: Duitsland update

Tal van Europese rivieren liggen in landgedeelten die geel of oranje zijn gekleurd vanwege de coronaverspreiding in deze landen. In dit artikel geef ik je een kort overzicht van de huidige situatie (stand van 23 oktober) in Europa. Het ministerie van Buitenlandse Zaken kent een gele code toe wanneer reizen kan, maar je wel waakzaam moet zijn. Oranje betekent dat je het beste er alleen naar toe reist als het moet, vanwege de gezondheids- en veiligheidsrisico’s, een inreisverbod en/of quarantaineverplichting.

Duitsland

De Duitse overheid heeft besloten om per 1 november tot eind november geen toeristische reizen, dus ook geen cruises, toe te laten in Duitsland. Dit betekent dat rederijen in deze maand stoppen met varen. Het gaat dan onder andere om de Rijn, Moezel, Saar, Elbe en Donau.

Oranje – veiligheids risico’s

  • Frankrijk – alle rivieren (Seine, Rhône etc)
  • Italië – Venetië en de Po
  • Oostenrijk – Donau (zie afbeelding hierboven)
  • Portugal Noord – rivier Douro 
  • Donau – Verdere verloop vanaf Oostenrijk naar de Zwarte Zee

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Riviercruisereiziger én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *