Hoe gaat dat? Door een sluis heen met een riviercruiseschip

Hoe gaat dat nu eigenlijk als een riviercruiseschip door een sluis moet? Mag je op het schip blijven? (Ja!) Mag je op het dek staan? (Ja!)

Wij laten je zien hoe riviercruiseschip AmaLea door één van de vele sluizen gaat op de Donau richting Wenen. Deze video is versneld in 80 seconden: een passage door een sluis kan gerust (minimaal) 15-20 minuten duren. Dat is onder andere afhankelijk van het moment van invaren en van de hoogte die overbrugd moet worden. Ook ’s nachts wordt er overigens ‘geschut’ in een sluis. Je voelt trouwens aan boord heel weinig van het zakken (of omhoog gaan) van het schip.

Veel plezier bij onderstaande video:

Bekijk deze Mooie Luxe Cruises bij

Captain Cruise Cruisewinkel  

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Riviercruisereiziger én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *