Egypte opent Nijl begin oktober voor Nijlcruises

Na de heropening van de museums en archeologische vindplaatsen begin september, zal de Nijl begin oktober geopend gaan worden voor riviercruises. Aldus de Egyptische regering. Zo kunnen gasten op een Nijl riviercruise weer volop kunnen genieten van tal van Egyptische schatten langs de Nijl. Het strandtoerisme is al in juli opengegaan voor strandliefhebbers.

Verminderde capaciteit

De toerisme branche in Egypte neemt uiteraard veel voorzorgsmaatregelen. Zo nemen touringcars slechts 50% passagiers mee van hun normale capaciteit. In musea mogen alleen groepen tot 25 personen naar binnen. Voor grote musea geldt een maximumaantal van 200 bezoekers per uur, de kleinere voor 100 per uur. Bij een bezoek in een pyramide of graftombe bijvoorbeeld maar 10-15 mensen, afhankelijk van de grootte van de binnenruimte. De maximale capaciteit voor riviercruiseschepen is 50%. Ook zullen niet alle 130 schepen gaan varen.

Gidsen dragen verplicht mondkapjes en gidsen hun groep met een audiosysteem. Van bezoekers en personeelsleden wordt de temperatuur opgemeten bij binnenkomst. Tenslotte wordt ook in Egypte een veilige afstand tussen personen aangehouden en worden ruimtes voor opening grondig gedesinfecteerd.

Nieuwsgierig naar een Nijlcruise? Lees dan zeker: Nijl, de kalmte van de rivier

Let op het huidige reisadvies van Buitenlandse Zaken. Momenteel staat het land nog op oranje. 

Bekijk welke cruises beschikbaar zijn:

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.