Crystal maakt protocol bekend voor riviercruiseschepen

Crystal kondigde deze week de uitbreiding aan van haar Crystal Clean + veiligheids- en gezondheidsprotocollen voor de riviercruiseschepen van Crystal River Cruises.

De eerste protocollen Crystal Clean + van Crystal River Cruises, die worden beschouwd als de 2.0-versie van het toch al strenge gezondheids- en veiligheidsbeleid van Crystal, zijn ontwikkeld in samenwerking met gezondheidsexperts om de unieke uitdagingen van COVID-19 het hoofd te bieden. Ze zullen bovendien voortdurend worden geëvalueerd en aangepast als er nieuwe informatie beschikbaar komt.

Crystal streeft ernaar om volledig te voldoen aan alle lokale voorschriften van de Europese steden en landen die de schepen bezoeken. De protocollen omvatten verbeterde reinigingsprocedures, vereisten voor sociale afstand en gezichtsbedekking, gezondheidsmonitoring voor gasten en bemanningsleden, nieuwe gestroomlijnde inschepingsprocedures en partnersamenwerkingen.

“We kijken er met grote verwachting naar uit om onze gasten weer aan boord te verwelkomen en werken eraan om hun welzijn en gemoedsrust te verzekeren wanneer die dag aanbreekt”, aldus Walter Littlejohn, senior vice president en managing director van Crystal River Cruises. “Crystal Clean + is een uitbreiding van de hoge normen waaraan Crystal zich altijd heeft gehouden, aangevuld met de beste wetenschappelijke gegevens en deskundige begeleiding die momenteel beschikbaar is.”

Een aantal maatregelen die genomen is:

  • Pre-boarding en inscheping: online gezondheidsvragenlijst voor gasten, temperatuurcontroles voor inscheping.
  • Afstand houden: buiten je eigen reisgezelschap is afstand houden verplicht.
  • Desinfectie: de kamers en openbare ruimtes worden grondig schoongemaakt en schoongehouden.
  • Mondmaskers: Crystal verplicht mondmaskers wanneer er op locatie geen goede afstand mogelijk is. Crystal reikt deze mondmaskers uit.
  • Eten & drinken: dineren wanneer je wilt, blijft mogelijk. Selfservice buffetten worden gesloten. Roomservice is 24 uur per dag beschikbaar.
  • Excursies: Crystal maakt al gebruik van haar eigen exclusieve luxe tourbussen, zij worden extra gedesinfecteerd. Excursiegroepen worden verkleind.
  • Bemanning wordt voorafgaand bij inschepen getest. Ze krijgen regelmatige temperatuurcontroles en gezondheidsmonitoring.
  • Luchtfiltering en ventilatie: de schepen zijn ontworpen met 100% verse lucht naar de kamers en openbare ruimtes. Filters worden geplaatst die 99,95% van de ziekteverwekkers uit de lucht verwijderen.

De eerste riviercruises zullen naar alle waarschijnlijkheid in het voorjaar van 2021 gaan starten.

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Riviercruisereiziger én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *