Covid-19 app gelanceerd voor riviercruise havens

De cruisehavens in zuid en west Nederland, Port of Amsterdam en MUST SEE hebben een app gelanceerd die een actueel inzicht geeft in de toegankelijkheid van havens voor riviercruiseschepen.

De coronacrisis heeft veel cruiseschepen letterlijk stil gelegd. Inmiddels zijn de eerste afvaarten weer een feit en komt de sector langzaam op gang. Lokale situaties kunnen echter, door veranderende maatregelen rondom COVID 19, dagelijks veranderen. Daarom is het voor rederijen van belang dat zij op elk moment op een eenvoudige manier kunnen nagaan welke havens open zijn en welke maatregelen daar dan eventueel gelden. Voor havens is het van belang dat zij de wijzigingen snel kunnen doorvoeren. De PORT SEE app voorziet in deze behoefte en is hét nieuwe platform voor de riviercruise sector in Europa. De app bevat actuele data over de toegankelijkheid van ligplaatsen in havens voor riviercruise schepen en welke COVID maatregelen daar gelden. Het systeem is bedoeld voor rederijen, havens, touroperators, steden en citymarketing.

Dutch Delta Cruise Port, Port of Amsterdam, Amsterdam Cruise Port en het internationale toeristenplatform MUST SEE hebben de krachten gebundeld om de riviercruise sector te ondersteunen en versterken. Met de app PORT SEE wordt het makkelijker voor rederijen en touroperators om snel informatie te vinden per haven.

“We zien door heel Europa dat de regels in havens voor de riviercruise overal anders zijn, zelfs binnen een land zijn er soms verschillende regels. Het is voor rederijen en touroperators ondoenlijk om alle websites van de verschillende havensteden bij te houden. Daarom heb we samen met de Cruiseports in zuid en west Nederland – het PORT SEE systeem laten ontwikkelen”, aldus Monic van der Heyden, commercial manager cruise bij Port of Amsterdam.

Pro account
De cruise havens in Europa kunnen zelf hun data toevoegen aan de app. Gebruikers kunnen vervolgens eenvoudig een inlog aanmaken waarna ze alle gegevens van de betreffende haven tot hun beschikking krijgen. Denk aan welke COVID maatregelen er gelden in de betreffende haven, tot beschikbare aanlegplaatsen en faciliteiten.

Toegankelijkheid steden

Een haven kan misschien wel open zijn voor riviercruiseschepen, maar als de stad of het gebied zelf grotendeels op slot zit (vanwege een corona uitbraak) is het geen aantrekkelijke aanlegplaats. Door samenwerking met MUST SEE worden alle riviercruise steden in kaart gebracht qua toegankelijkheid. Zijn museums open? Moet er vooraf worden gereserveerd? Is er slechts beperkte beschikbaarheid? Dit alles valt ook te lezen in het PORT SEE systeem.

Crowd control
Later dit jaar zal de vervolgversie van het systeem worden gelanceerd waarin de crowd control functie is opgenomen. “Je kunt dan actueel zien waar het bijvoorbeeld te druk gaat worden in steden vanwege toerisme. Rederijen zouden er zo voor kunnen kiezen om een stad tijdelijk over te slaan of op een ander moment te bezoeken”, aldus Maikel Coomans van MUST SEE. Verder is het voor rederijen en touroperators interessant om te zien hoe de stroom toeristen verloopt vanuit de riviercruise sector.

De app is zowel beschikbaar op Android als op IOS.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Riviercruisereiziger én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *