Riviercruiseschepen Alina en Savor ontvangen Green Award

Rederij Scylla heeft voor 2 schepen in haar vloot een Green Award certificering ontvangen, zo meldt het bedrijf op Facebook.

Riviercruiseschepen MS Alina, varend voor Phoenix Reisen, en MS Savor, varend voor Viva Cruises, ontvingen een zilveren label van de Green Award Association. Om deze onderscheiding te verdienen, worden riviercruiseschepen beoordeeld op basis van de milieu-impact van motoren, brandstofverbruik, afval en onderhoud, preventie van vervuiling en meer. Het certificaat is drie jaar geldig.

De Green Award Association biedt een onafhankelijk accreditatieproces aan voor zeeschepen, binnenvaartschepen en riviercruiseschepen. Het Green Award-certificaat is een keurmerk voor schepen met hoge veiligheids- en milieunormen.

Veel havens bieden gecertificeerde schepen substantiële voordelen om zo tot een ​​veiligere en schonere binnenvaart te komen.

Bijzonder duurzame cruises op deze schepen zijn verkrijgbaar bij Phoenix Reisen en Viva Cruises.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Riviercruisereiziger én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

One thought on “Riviercruiseschepen Alina en Savor ontvangen Green Award

 • Beste,
  Ik heb onlangs voor de eerste maal een korte kerstcruise gedaan op de Rijn met de VIVA one.
  Als jachtman vond ik het wel fijn op dat prachtige schip.
  Ook als hobby filmer heb ik me tijdens het varen goed bezig gehouden, met het filmen van wat er zoal gebeurd aan boord ( zoals het afmeren op sterke stroom een schip van 135 m aan een ponton van 10 meter…) De Viva one is prachtig uitgerust en oh wat een toffe behulpzame bemanning!! *****
  Ik weet dat er electrische boegschroeven zijn , maar van de aandrijfmotoren heb ik niets kunnen vinden.
  Ik heb wel vermeld in de film dat ze bijna geruisloos werken en dat zonder rook.
  Graag had ik er bij vermeld hoeveel PK dat er per motor inzit en eventueel het merk. Ik schat het op 2x 800 pk
  maar dat durf ik niet te vermelden )
  Hopelijk kan mij iemand helpen?*

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *