Crystal Cruises viert 30-jarig bestaan

Vrijdag 24 juli 2020 vierde de ultraluxe cruisemaatschappij Crystal Cruises haar 30-jarig bestaan. Op 24 juli 1990 voer het eerste schip de Crystal Harmony van San Francisco naar Alaska tijdens haar eerste reis en debuteerde vol innovaties, waaronder privé verandahutten, alternatieve eetgelegenheden en vooral heel veel ruimte.

Crystal River Cruises

Crystal River Cruises startte pas (veel) later in 2016 met de Crystal Mozart. In 2017 kwamen de Crystal Bach en Crystal Mahler. De Crystal Debussy en Crystal Ravel volgden in 2018. In Inmiddels is de zeer succesvolle riviercruiserederij voorzien van de jongste en meest luxueuze vloot op de Europese rivieren.

Zeecruises

In 2005 verwelkomde Crystal Cruises haar twee huidige oceaanschepen, de Crystal Symphony en Crystal Serenity, bij de vloot. Dat gebeurde nadat het bedrijf in 2005 afscheid nam van Crystal Harmony.

Genting Hong Kong kocht het bedrijf in 2015, waardoor Crystal kon uitbreiden naar andere markten. Crystal Yacht Cruises werd in december van dat jaar gelanceerd met de Crystal Esprit.

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Riviercruisereiziger én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *