Doop van VIVA TWO in voorjaar 2023

VIVA Cruises breidt uit in 2023: het eerste nieuwe riviercruiseschip van de riviertouroperator, de VIVA ONE, is sinds het voorjaar van 2022 onderweg. Nu staat er weer een belangrijke mijlpaal voor het in Düsseldorf gevestigde bedrijf voor de deur. Op 23 maart 2023 wordt het tweede exclusief voor VIVA Cruises gebouwde schip, de VIVA TWO, gedoopt in de thuishaven Düsseldorf en begint op 1 april aan de maidentrip van Frankfurt naar Passau.

Directeur van VIVA Cruises, Arno Reitsma, Managing Director van VIVA Cruises en het moederbedrijf Scylla AG, vult aan: “Natuurlijk willen we van de dag ook graag gebruik maken om het nieuwe schip voor het eerst aan onze gasten te presenteren en hen kennis te laten maken met ons vernieuwende concept op het gebied van architectuur. en design, maar ook innovaties op technisch gebied. De VIVA TWO maakt reizen op de rivier nog aantrekkelijker.”

Aan boord van VIVA TWO

De VIVA TWO heeft in totaal 95 hutten voor maximaal 190 passagiers en is daarmee het nieuwe vlaggenschip van de vloot van VIVA Cruises. Nieuw is ook de architectuur, die terug te zien is in de open ruimte van de lounge en het restaurant.

De belangrijkste technische vernieuwing is het uitlaatsysteem van de VIVA TWO, waaraan een katalysator en een roetfilter zijn toegevoegd. Het schip voldoet daarmee aan de EU Stage V-emissienorm, die strikte naleving van emissies in de Europese en binnenlandse binnenvaart regelt. “Dit is een grote stap naar meer duurzaamheid en tegelijkertijd een voorwaarde voor het nu verplichte Gold eco-label van de internationale milieuprijs Green Award. We willen efficiënt met de tijd meegaan en zetten met onze tweede nieuwbouw opnieuw in op duurzaam bouwen”, legt Arno Reitsma uit. De Green Award-certificering bewijst de proactieve implementatie van maatregelen ter bescherming van het milieu en de hoge veiligheidsnormen van de schepen. Een certificering wordt afgegeven volgens het reglement van de Stichting Green Award.

Een bijzondere dag wacht de gasten, de bemanning en het hele VIVA Cruises-team met de doop van de nieuwe aanwinst van de vloot volgend jaar. Maar ook voorbijgangers in Düsseldorf kunnen de doopceremonie vanaf het land volgen. Dankzij de centrale ligplaats direct aan de oude binnenstad van Düsseldorf hebben bezoekers vanaf de kademuur een perfect zicht op het schip en de festiviteiten.

Bekijk alle VIVA Cruises bij:

Viva Cruises Captain Cruise Cruisewinkel   TUI

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Riviercruisereiziger én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *