Geniet van culinaire hoogstandjes aan boord van nickoSpirit

Cruise aanbieder Nicko Cruises biedt in 2023 twee exclusieve gastronomische cruises op de rivieren aan. Bij de YouDinner aan boord van nickoSPIRIT ervaren gasten een culinaire ervaring op sterrenniveau. Restaurateur en sterrenchef Benjamin Peifer is volgend jaar een nieuwkomer. Bovendien schittert de tweevoudig sterrenchef Daniel Gottschlich weer met zijn kookkunsten aan boord.

Maart en december 2023

De bekroonde restaurateur Benjamin Peifer zal de gastronomische cruises aftrappen. Op het tweedaagse evenement van 25 t/m 26 maart 2023 zorgt hij voor een eetervaring op sterrenniveau en is hij op zijn best in de keuken.

Van 1 tot 2 december 2023 schittert de tweevoudig sterrenchef Daniel Gottschlich vanuit Keulen met culinaire hoogstandjes. In maart van dit jaar verzorgde hij een diner op het eerste YouDinner-evenement aan boord van de nickoSPIRIT en verrukte hij de gasten met zijn vaardigheden.

Nieuw voor de data in 2023 is het aanbod early bird special van nicko cruises: als je voor 31 december 2022 boekt, krijg je een fles mousserende wijn in de hut cadeau.

“De eerste YouDinner aan boord van de nickoSPIRIT was een groot succes. Culinaire hoogstandjes ontmoeten de unieke sfeer die hoort bij een riviercruise met een heerlijk 5-gangenmenu inclusief wijnbegeleiding”, zegt Guido Laukamp, ​​Managing Director van nicko cruises Schiffsreisen GmbH. “Wie op zoek is naar iets bijzonders – wellicht ook als kerstcadeau – zit met onze twee culinaire cruises precies goed”, vervolgt Laukamp.

Alleen de beste ingrediënten

Van 25 tot en met 26 maart 2023 zal sterrenchef en restaurateur Benjamin Peifer aan bood van nickoSPIRIT gaan. Met nieuwe creaties en perfect geselecteerde en op elkaar afgestemde ingrediënten ontsteekt hij een culinair vuurwerk. In 2014 mocht de jonge chef zijn eerste Michelinster vieren.

Peifer runt sinds 2017 samen met zijn vrouw Bettina Peifer zijn eigen succesvolle restaurant, de Intense, in Kallstadt. De succesvolle koers van de twee gaat door: de nieuwe Intense in Wachenheim is onlangs geopend. Een oude pastorie werd omgebouwd tot een stijlvol restaurant, precies volgens de ideeën van het paar, waarbij het hoogste niveau van culinaire kunst werd gecombineerd met regionaliteit en Japanse invloeden.

Op 1 en 2 december 2023 start Daniel Gottschlich de tweede ronde. Hij kookte op de eerste YouDinner gourmetcruise van nicko cruises en verwende gasten met uitstekende culinaire creaties. Gottschlich legde de hoeksteen van zijn carrière als chef-kok met zijn opleiding in het gerenommeerde Steigenberger Grandhotel Petersberg. Met zijn restaurant Ox&Klee in Keulen kreeg hij op 32-jarige leeftijd zijn eerste Michelinster. In 2019 volgde de tweede ster in de gerenommeerde restaurantgids, die jaarlijks de beste adressen voor een hoogwaardige keuken bekroont. De sterrenchef is ook bekend van het tv-duel Kitchen Impossible. Daar versloeg hij in 2021 Tim Mälzer. Gottschlich runt nu een tweede toprestaurant in Keulen, genaamd Puls.

Korte trip naar de sterren

De nickoSPIRIT staat voor een modern on-board concept en een innovatief design. Precies de juiste plek voor culinaire ervaringen op een bijzondere plek Terwijl de gasten genieten van het langzaam voorbijtrekkende rivierlandschap en de weerspiegeling van de lichten op de Main, verwennen de twee jonge sterrenchefs oog en gehemelte met heerlijke creaties. De juiste wijnen, de ontmoetingen met de bekroonde topchefs en de persoonlijke sfeer aan boord maken de avond tot een onvergetelijke ervaring, waarbij niet alleen fijnproevers en wijnkenners aan hun trekken komen. Overnachtingen zijn uitsluitend in smaakvol ingerichte buitenhutten. De volgende ochtend vormt een gevarieerd ontbijtbuffet de perfecte afsluiting van deze bijzondere cruise.

Meer informatie vind je bij onderstaande reisbureaus:

Captain Cruise Cruisewinkel   TUI

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Riviercruisereiziger én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *