Riviercruiseschepen weer welkom in Amsterdam

Port of Amsterdam heeft bekendgemaakt dat vanaf zaterdag 5 juni 2021 riviercruiseschepen weer welkom zijn in de Amsterdamse haven. Dit betekent dat riviercruises weer vanuit Amsterdam kunnen starten of de hoofdstad kunnen bezoeken. De opening is een direct gevolg van de maatregelen die te maken hebben met het opheffen van de tweede lockdown. Daarmee is namelijk toeristisch vervoer over water weer toegestaan. De schepen zijn welkom met maximaal 50 passagiers in één ruimte.

Ondanks de versoepelingen blijft een aantal coronamaatregelen van kracht. Om de opstart voor iedereen zo veilig en verantwoord mogelijk te organiseren, houdt Port of Amsterdam zich aan de richtlijnen van de Rijksoverheid. Die zien er voor de riviercruise (die wordt gezien als horeca) als volgt uit:

  • De 1,5 meter regel geldt nog steeds. Zowel aan boord als op de kade.
  • Op de steigers en kades zijn er looproutes uitgestippeld, wegbewijzering neergezet en stewards ingezet die de riviercruisereizigers stimuleren om zich aan de richtlijnen te houden.
  • Schepen moeten zich houden aan het EU-protocol “Healthy Gateway” en de “Outbreak Management outlines” die zijn opgesteld door IG Rivercruise en EBU (European Barge Union). Dit protocol is ook goedgekeurd door de gouvernementele organisaties.
  • Op de website port-see.com zie je welke andere havens open zijn en welke maatregelen er gelden.
  • De exacte details en de overige maatregelen vind je op de website van de Rijksoverheid

Bron: Port of Amsterdam

Bekijk alle cruises vanuit Amsterdam

Captain Cruise Cruisewinkel De Jong Intra TUI Yacht Cruise Company

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Riviercruisereiziger én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *