Riviercruiseschepen weer welkom in Amsterdam

Port of Amsterdam heeft bekendgemaakt dat vanaf zaterdag 5 juni 2021 riviercruiseschepen weer welkom zijn in de Amsterdamse haven. Dit betekent dat riviercruises weer vanuit Amsterdam kunnen starten of de hoofdstad kunnen bezoeken. De opening is een direct gevolg van de maatregelen die te maken hebben met het opheffen van de tweede lockdown. Daarmee is namelijk toeristisch vervoer over water weer toegestaan. De schepen zijn welkom met maximaal 50 passagiers in één ruimte.

Ondanks de versoepelingen blijft een aantal coronamaatregelen van kracht. Om de opstart voor iedereen zo veilig en verantwoord mogelijk te organiseren, houdt Port of Amsterdam zich aan de richtlijnen van de Rijksoverheid. Die zien er voor de riviercruise (die wordt gezien als horeca) als volgt uit:

  • De 1,5 meter regel geldt nog steeds. Zowel aan boord als op de kade.
  • Op de steigers en kades zijn er looproutes uitgestippeld, wegbewijzering neergezet en stewards ingezet die de riviercruisereizigers stimuleren om zich aan de richtlijnen te houden.
  • Schepen moeten zich houden aan het EU-protocol “Healthy Gateway” en de “Outbreak Management outlines” die zijn opgesteld door IG Rivercruise en EBU (European Barge Union). Dit protocol is ook goedgekeurd door de gouvernementele organisaties.
  • Op de website port-see.com zie je welke andere havens open zijn en welke maatregelen er gelden.
  • De exacte details en de overige maatregelen vind je op de website van de Rijksoverheid

Bron: Port of Amsterdam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *