MS Viola feestelijk gedoopt in Bonn

Afgelopen maandag is de Viola, het voormalige Rode Kruis schip Henri-Dunant, gedoopt en daarmee in de vloot gekomen.  Phoenix Reisen zorgt ervoor dat met dit schip mensen met een handicap met een begeleider op een aangepaste vakantie kunnen.

Het MS Viola werd op de Rijn tijdens de doopceremonie gezegend door een pastor. Daarna doopte de Duitse Paralympisch goudwinnares Annika Zeyen het schip.

Het schip werd in de afgelopen maanden intensief opgeknapt en voorzien van nieuwe interieurs. Zo beschikt de Viola over 34 rolstoel-toegankelijke hutten en is het schip barrièrevrij en toegankelijk ontworpen voor minder validen. Er zijn hutten met een gedeelde of eigen badkamer beschikbaar. De hutten hebben extra brede toegangen, in hoogte verstelbare bedden en een aangepaste badkamer.  Voor begeleiders zijn (25) reguliere hutten beschikbaar. Daarnaast omvat het schip een restaurant, een panoramasalon, kapper en een toegankelijk zonnedek.

Vanaf 10 juni zal de Viola in Nederland te bewonderen zijn tijdens haar tweede reis, in o.a. Nijmegen, Gorinchem, Rotterdam en Arnhem.

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Riviercruisereiziger én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *