Begin riviercruise seizoen voor North Sea Port

North Sea Port verwacht dit jaar meer dan 300 riviercruiseschepen. De komende maanden zullen er heel wat cruiseschepen te zien zijn op de Westerschelde en op het kanaal tussen Terneuzen en Gent. Het riviercruiseschip Viking Mimir passeerde vrijdagochtend 22 maart het sluizencomplex in Terneuzen om vervolgens op het Kanaal Gent-Terneuzen de grens tussen Nederland en België over te varen. Omstreeks 8 uur meerde het schip, komende van Antwerpen, aan de Rigakaai in Gent aan. Vrijdagavond omstreeks 22 uur verliet het schip Gent richting Zeeland. Met dit riviercruiseschip van rederij Viking River Cruises wordt het cruiseseizoen voor North Sea Port op gang getrokken.

Passagiers bezoeken Zeeland en Gent
Tot ongeveer het einde van het jaar zijn er dagelijks riviercruiseschepen te zien in North Sea Port. In Terneuzen meren er dit jaar een tiental riviercruises aan, in Vlissingen worden er een twintigtal verwacht. In Gent – met een traditie van binnenvaartcruiseschepen – zullen er 282 afmeren. Dit brengt het totaal op 312 binnenvaartcruiseschepen die zich reeds hebben aangemeld. Het merendeel van de schepen komt uit Zwitserland en Duitsland. De binnenvaartcruises brengen een 40.000-tal passagiers naar de grensoverschrijdende regio van North Sea Port. Tal van passagiers bezoeken Zeeland of gaan op stap in Gent.

In Gent zit het aantal binnenvaartcruises al meer dan vijf jaar boven de 200 schepen per jaar. In het voorbije jaar 2018 wist Gent met 314 vaarten weer een nieuw record te boeken.

North Sea Port ontvangt naast riviercruiseschepen ook jaarlijks enkele zeevaartcruiseschepen: een aantal in Vlissingen en in Gent.

(persbericht North Sea Port)

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Riviercruisereiziger én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *