Alleen op een riviercruise: een kijkje in de éénpersoonshutten

Kan je alleen op een riviercruise? Zeker! Het gaat steeds beter met het aantal éénpersoons-hutten, oftewel hutten op riviercruiseschepen die voor alleenreizenden voor een gunstigere prijs beschikbaar zijn. Hoe ziet een éénpersoonshut eruit op een riviercruise? In dit artikel zetten we deze hutten op een rijtje!

1. Zijn er éénpersoonshutten aan boord van een riviercruise schip?

Ja! De  éénpersoonshutten hutten zijn vaak een buitenhut – hut met een raam dat niet open kan – op het onderste dek. Ook zijn er hutten op de hoger gelegen dekken, met een Frans balkon. De hoeveelheid éénpersoonshutten is over het algemeen wel beperkt, soms maar eentje, en met wat geluk twee hutten of meer.

Wij zagen er in de afgelopen jaren een beperkt aantal, maar delen we toch graag met je.

2. Hoe ziet een éénpersoonshut eruit op een riviercruise schip?

De eenpersoonshutten zijn net even wat smaller dan de reguliere hutten. Uiteraard heb je de beschikking over een eigen badkamer, en daarnaast is er altijd een bureau, en is er zitgelegenheid. De hutten zijn niet ruim bemeten. 

Hieronder zie je een voorbeeld van éénpersoons hut op het onderste dek bij Emerald Cruises:

En hieronder een éénpersoonshut (nr 219) op de TUI Skyla, op een tussendek, met een Frans balkon:

Tot slot een mooie ruime éénpersoonshut van riviercruise schip Scenic Opal, met een inpandig balkon.

éénpersoonshut riviercruise Scenic Opal

3. Op welke schepen zijn er éénpersoonshutten?

Een éénpersoonshut is in ieder geval bij een aantal riviercruise maatschappijen verkrijgbaar. Dit overzicht is niet allesomvattend, maar dit zijn hutten die wij gezien hebben tijdens de reportages van de afgelopen jaren: 

4. Kan ik ook een tweepersoonshut boeken?

Uiteraard is het ook altijd mogelijk om met 1 persoon een tweepersoonshut te boeken. Helaas zal de prijs net als in de hotelwereld hoger zijn dan de één-persoonshut. Daar komen wel de aanbiedingen om de hoek kijken: regelmatig gaan aanbiedingen over deze hutten. Bijvoorbeeld slechts een toeslag van 10% of zonder toeslag! Dit zie je vooral bij de Engelstalige rederijen (Uniworld, AmaWaterways) of de Franse rederij CroisiEurope, maar zelden bij de Nederlandse aanbieders.

 

De mooiste aanbiedingen van dit moment

Alle rivieren >
België
Duitsland
Nederland
Donau
Donaudelta
Douro
IJsselmeer
Lagune van Venetië
Moezel
Neckar
Nijl
Po
Rhone
Rijn
Saar
Seine
Wolga
Prijs >>
Onder €500
€500-€1000
€1000-€1500
€1500-€2000
Boven €2000
Land >
België
Bulgarije
Duitsland
Frankrijk
Nederland
Oostenrijk
Portugal
Rusland
Servië
Zwitserland
Thema
Kerst
Inclusief busvervoer
Inclusief vlucht

A-Rosa: 40% lastminute korting!

6-daagse Kerstcruise Romantische Rijn op luxe schip vanuit Rotterdam

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Riviercruisereiziger én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons helpen door via deze links producten te kopen: excursies via Get Your Guide, op Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *