Op bezoek bij een Gentleman

Welkom aan boord van The Gentleman! Een bijzondere naam voor een bijzonder schip. Miriam bracht in Rotterdam een bezoek aan dit nieuwe schip van Van Loon Cruises dat in mei 2024 in de vaart is gekomen. Je kunt het schip voor diverse reisorganisaties zien rondvaren, zoals het Duitse 1Avista. De naam van het schip is in de lijn met andere schepen van de familie Van Loon, waarbij alle schepen naar een man vernoemd zijn.

Kom je mee binnenkijken?

Het 135 meter lange schip ontvangt haar 172 passagiers in het ruime atrium, hoog en licht. Je vindt hier de receptie, geflankeerd door grote vazen met bloemen. De cruisedirector vind je een trap lager, evenals de mogelijkheid om souvenirs te kopen.

Lounge

De lounge is een mooie open ruimte met tal van gezellige zitjes. Een groot gedeelte van de lounge heeft een dak waar veel licht door binnen komt. Pauwenveren staan fier overeind en zie je overal terugkomen, zoals in de vazen op de tafels. Aan de zijkant van de bar staan koffie/thee automaten waar je deze zelf kunt pakken.

Hutten

Het schip biedt vier soorten hutten aan, die verspreid liggen over drie dekken. De acht suites van 21,5 m2 liggen het dichtst bij het atrium. De suites hebben een raam dat gedeeltelijk naar beneden geschoven kan worden. Onderstaande foto is van de rederij zelf:

Het schip heeft op het bovenste dek en het dek eronder voor alle hutten een Frans balkon, waarbij het raam naar beneden geschoven kan worden. De groottes variëren van 16,5 m2 (39 stuks) tot en met 14 m2 (21 stuks).  In de smaakvol ingerichte lichte hut vind je onder andere usb poorten en gewone stopcontacten. Mooi zijn de rondingen van de nachtkastjes en de lampen die gebruikt worden in de hut. Verder vind je in elke hut een minibar.

De badkamer is eveneens smaakvol ingericht met een regendouche. Badproducten van Scapa Home hangen/liggen voor je klaar.

 

De hutten op het onderste dek meten 13 m2 (18 stuks), Deze heb ik helaas niet kunnen zien voor je.

Restaurants

Het hoofdrestaurant is gelegen onder de lounge en heeft mooie ramen, waar veel licht door binnen komt. Je ziet afbeeldingen van schilderijen van grote meesters. Er zijn veel twee- en vierpersoonstafels, maar ook zespersoons tafels.

Aan de achterkant van het schip ligt bovendien een tweede restaurant, waar iedere gast een keer kan dineren.

Anders dan anders

Het zonnedek is echt een verrassing: de ligbedden staan speels opgesteld in kleine straatjes, in plaats van in de lengte van het schip. Er zijn daarnaast strandstoelen, en diverse zitjes.

Op het onderste dek liggen de fitness en de spa:

Toekomst

Van Loon Cruises zit niet stil en verwacht relatief binnenkort (2026) een tweede schip. Goed om te weten is dat het The Gentleman een Green Award certificaat heeft ontvangen, op het hoogste niveau (goud).

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Riviercruisereiziger én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *