Amawaterways kondigt twee nieuwe schepen aan voor riviercruises langs de Magdalena-rivier in Colombia

AmaWaterways heeft details bekendgemaakt over twee nieuw ontworpen schepen en nieuwe routes in Colombia. Deze starten in 2024. Aangezien de vraag naar culturele ervaringen blijft groeien, kan er vanaf nu geboekt worden voor cruises op de Magdalena rivier in Colombia.

“We zijn heel blij dat twee prachtige schepen zich bij onze groeiende vloot van 26 bekroonde riviercruiseschepen voegen. Ook delen we meer nieuws over de routes tussen Cartagena en Barranquilla langs de Magdalena-rivier”, aldus Rudi Schreiner, mede-oprichter en president van AmaWaterwegen. “Na een bezoek aan en verliefd te zijn geworden op deze regio, zijn we zo enthousiast dat we onze gasten nu de mogelijkheid biden om de levendige cultuur, unieke tradities en natuurlijke schoonheid van Colombia te ontdekken”.

“Alles, van het ontwerp van onze twee prachtige schepen tot de zorgvuldig samengestelde reisroutes, weerspiegelt onze pioniersgeest en missie om onze gasten eersteklas accommodaties, warme en gastvrije diensten, lokaal geïnspireerde gerechten en ervaringen te bieden waarbij ze betrokken zijn bij lokale gemeenschappen langs deze fascinerende rivier”, zegt Kristin Karst, mede-oprichter en uitvoerend vice-president van AmaWaterways.

Onthulling van twee nieuwe schepen: AmaMagdalena en AmaMelodia

AmaWaterways kondigde het debuut aan van twee nieuw ontworpen schepen, AmaMagdalena, die op 30 maart 2024 te water wordt gelaten, en AmaMelodia, die op 19 juni 2024 begint met varen. De prijzen voor cruises van zeven nachten beginnen bij € 3.130 per persoon op basis van 2 personen in een hut.

Speciaal ontworpen om van het schilderachtige uitzicht langs de Magdalena-rivier te genieten, verwelkomt de intieme AmaMagdalena 60 gasten terwijl de AmaMelodia 64 gasten verwelkomt. Beide nieuw ontworpen schepen bieden luxe accommodaties. De ruime passagiershutten zijn tussen de 22 en 50 m² groot en hebben allemaal het kenmerkende AmaWaterways-ontwerp met twee balkons, met zowel een Frans balkon als een buitenbalkon. Daarnaast kunnen gasten ontspannen en tot rust komen in het zwembad op het zonneterras van het schip, genieten van een massage of trainen in de fitnessruimte.

Twee interessante routes

Vanaf het voorjaar van 2024 hebben gasten de keuze tussen twee routes van zeven nachten, Magic of Colombia en Wonders of Colombia. Varend tussen Cartagena en Barranquilla bieden beide routes dezelfde havens, maar startend en eindigend in afwisselend Cartagena en Barranquilla. Hoogtepunten van deze twee routes zijn:

  • De ziel en geest van het “Land van Duizend Ritmes” blootleggen tijdens een speciale carnavalsviering in Barranquilla met levendige live-optredens die exclusief zijn gereserveerd voor gasten van AmaWaterways.
  • Het verkennen van de meest fascinerende steden van het land door middel van historische wandeltochten op bestemmingen zoals Mompox, een UNESCO-site die bewaard is gebleven in koloniale charme, waar gasten worden verwelkomd door een exclusief jazzoptreden.
  • Vogelobservatietochten met meer dan 1.900 vogelsoorten, waaronder de Cianeguo-kolibries en de Chauna chavaria – alleen te vinden in de regio Colombia.
  • Een bezoek aan Palenque, van oudsher de eerste ‘vrije stad’ van Amerika genoemd, waar gasten kunnen dansen op wereldberoemde muziekstijlen zoals cumbia en vallenato tijdens een Drum Rhythms and Freedom Historical-tour.
  • Rijden op een authentieke paola door de stad Calamar.
  • Getuige zijn van de natuurlijke schoonheid van het grote Magdalena-bekken, dat vele soorten flora en fauna herbergt die nergens anders op de planeet voorkomen.

Landarrangementen voor en na de cruise

Terwijl gasten in Colombia zijn, hebben ze de mogelijkheid om het meeste uit hun tijd te halen en hun reis te verlengen met AmaWaterways’ optionele pre-cruise landpakketten in Medellín en Cartagena, en post-cruise landpakket in Panama City, Panama.

In Medellín kunnen gasten hun reis beginnen met een verblijf van drie nachten in de op een na grootste stad van Colombia. Gasten zullen genieten van de verfijnde smaken van de beroemde koffie en keuken van Medellín tijdens een Coffee Region Tour en Tasting, en het unieke erfgoed ontdekken met vriendelijke gidsen en bewoners met verschillende achtergronden die buiten de rivieroevers wonen. Door innovatie en geschiedenis te combineren tot één prachtige bestemming, zullen reizigers getuige zijn van de ongelooflijke transformatie die de stad heeft ondergaan tijdens het bezoeken van buurten zoals Comuna 13.

Het pre-cruise landarrangement van twee nachten van AmaWaterways in de bloeiende stad Cartagena neemt gasten mee voor een diepe duik in de koninklijke geschiedenis en het erfgoed van de stad. Reizigers zullen worden geïnspireerd door de stad die heeft doorstaan de tand des tijds en het plunderen van piraten door een ommuurde stadswandeling, en versteld staan van de excursies naar het Goudmuseum, het Caribisch Maritiem Museum en het San Felipe-kasteel.

Reizigers die op zoek zijn naar een landarrangement na de cruise, kunnen een bezoek brengen aan de prachtige landengte waar Noord- en Zuid-Amerika samenkomen in Panama City, Panama. De add-on nodigt gasten uit om hun riviercruise-ervaring met drie nachten te verlengen en tegelijkertijd de levendige sfeer van Amador Causeway, de historische gebouwen van Panama La Vieja en het betoverende Panamakanaal te ontdekken. Bovendien kunnen reizigers zich verdiepen in het tropische regenwoud van het Chagres National Park, waar ze kunnen genieten van het adembenemende landschap van de jungle en meer te weten kunnen komen over de inheemse Emberá-bevolking.

Aan boord

Of reizigers nu in Cartagena aankomen voor de Wonders of Colombia-route of voor de Magic of Colombia, ze worden hartelijk verwelkomd door de buitengewone bemanning van AmaWaterways en een toegewijde Cruise Manager. Tijdens hun cruise leren ze over de fascinerende cultuur van Colombia; proeven ze bij elke maaltijd de voortreffelijke, lokaal geproduceerde keuken geïnspireerd door de Colombiaanse Caribische kust; en genieten ze van avondentertainment aan boord.

Bekijk deze Mooie Cruises bij

Captain Cruise Cruisewinkel  

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Riviercruisereiziger én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *