Ga mee op Wintercruise met Miriam!

Luxe wintercruise vanuit Düsseldorf
van 20 - 23 december 2023

Voor de eerste maal komt er een echt unieke wintercruise in samenwerking met Cruisereiziger en Crossing Rivers: een riviercruise in winterse sferen door Duitsland! Ga je mee met Miriam op deze 4-daagse luxe reis om de Duitse kerstsfeer te beleven? 

Je zult zien dat deze cruise anders dan anders is met verrassende excursies, goede live muziek aan boord van de band, heerlijk eten en prachtige hutten op een zorgvuldig uitgezocht schip, de Asara. 

Vaar je ook mee naar Koblenz en Keulen?

We starten de cruise op woensdag 20 december in Düsseldorf, waarbij je optioneel kunt kiezen voor busvervoer vanuit Utrecht. Ook kun je uiteraard met eigen vervoer naar Düsseldorf, waar zeer goede parkeermogelijkheden zijn. Wil je een dag eerder komen? Laat ons dan een sfeervol hotel boeken in Düsseldorf!

’s Middags ben je welkom van 14:00 -16:00 uur om in te schepen op de prachtige Asara. Waarna we aan het begin van de avond direct gaan varen! We sluiten de 1e dag af met een heerlijk captainsdiner en daarna met de gezellige uitstekende live-band in de sfeervolle lounge.

In de avond varen we naar onze eerste bestemming Keulen. 

kerstmarktKeulen – dag 2

De tweede dag zijn we met de Asara in Keulen, bekend om haar vele kerstmarkten, het chocolade museum en de indrukwekkende Keulse Dom, maar wellicht wil je deelnemen aan een wandeling – die zich richt op een ander Keulen – of een bierproeverij in deze indrukwekkende stad? Na het diner pakken we uit met een gezellige kerst muziekavond in de lounge.

Koblenz – dag 3

De derde dag arriveert het schip in Koblenz, een stad met veel mogelijkheden. Zo kan je de kerstmarkten bezoeken maar ook heerlijk winkelen of het oude centrum bezoeken.

Foto © Christmas Garden – Stefan Hegenberg

In de middag wanneer het donker wordt, kun je ook gaan genieten van de unieke lichtjes Christmas Garden bij de burcht in Koblenz die je gemakkelijk met een kabelbaan kunt bereiken. Uiteraard kun je bij ons de tickets vooraf boeken. Na een lange dag in Koblenz is het aan boord tijd voor een driegangen diner met aansluitend live muziek van de band. 

Düsseldorf – dag 4

’s Nachts varen we terug naar onze inschepingshaven Düsseldorf waar we op zaterdagmorgen 23 december arriveren. In Düsseldorf kan je de gehele ochtend nog genieten van de stad of deelnemen aan een architectuurexcursie naar de Medienhafen. 

Na de lunch aan boord is de ontscheping om 14:00 uur in Düsseldorf.

Modern sfeervol schip: de Asara

Wij kozen de Asara uit voor deze mooie wintercruise. Dit schip is gebouwd in 2017 en is prachtig licht ingericht en zeer sfeervol. Je vindt aan boord een restaurant, lounge met bar, een specialiteitenrestaurant (zonder toeslag), een sauna en een mooi zonnedek met verwarmd klein zwembad. Aan boord zijn hooguit 191 gasten mee wat zorgt voor een snelle kennismaking met je mede cruisereizigers!

Excursies en excursiepakket

Uiteraard staan op alle bestemmingen de sfeervolle Duitse kerstmarkten voor je klaar, maar voor een unieke cruise beleving bieden we extra excursies aan die je naar keuze kunt boeken.

Keulen

In Keulen bieden we je een wandelexcursie in de ochtend aan, die je het andere Keulen laat zien onder leiding van een Duitstalige/Engelstalige gids (€25 per persoon). De excursie in de middag gaat naar een bierbrouwerij waar je een aantal lokaal gebrouwen bieren gaat proeven (€30 per persoon).  Je gaat op eigen gelegenheid naar het verzamelpunt bij de bierbrouwerij bij deze excursie.

Koblenz

In Koblenz is bovenop bij de burcht een uniek lichtspektakel die je kunt bezoeken: de Christmas Garden. Geniet van de vele lichteffecten waarbij je bovendien een fantastisch uitzicht hebt op de stad en de Rijn. Je kunt bij ons direct tickets kopen, inclusief de tocht met de kabelbaan erbij inbegrepen. Je gaat vanaf het schip op eigen gelegenheid er naar toe.

Een ticket voor entree om 16:30 uur geeft je recht op entree van 16:30-17:00 uur waarbij je zo lang kunt blijven als je zelf wilt. Het diner op het schip kan je hiermee nog halen maar je kunt ook genieten van de Duitse lekkernijen daar.

Het ticket voor 20:30 uur geeft recht op entree van 20:30-21:00 uur waarbij je toegang hebt tot 22:00 wanneer de Christmas Garden sluit (€28 per persoon).

Düsseldorf

In de stad Düsseldorf bieden we ’s ochtends een architectuur wandeling aan met een gids in de Medienhafen, waar tal van prachtige gebouwen staan van grote namen. Je gaat op eigen gelegenheid naar het verzamelpunt in Medienhafen waar een gids zal klaar staan.

Vooraf reserveren

Excursies reserveer je het beste vooraf om te voorkomen dat er geen plek meer is. Aan boord zijn ze nog boekbaar, maar alleen als er nog plek is en tegen contante betaling.

Hutten

De sfeervol ingerichte hutten aan boord zijn modern ingericht en variëren in grootte en beschikken wel of niet over een Frans balkon. Standaard zijn in de hut aanwezig:

Prijzen

 
 
Hut op het onderste dek (Neptundeck)

De hutten op het onderste dek zijn 14 m2. Deze hutten hebben kleine ramen aan de bovenkant die niet open kunnen.

De badkamer is mooi ingericht en voorzien van douche en toilet.  Verder vind je in deze hut onder andere een kluisje en een Nespresso koffiezetapparaat (voor koffiecups – toeslag). Er is één stoel en een hocker om op te zitten.

€499 p.p.

 
 
Hut op middelste dek (Saturndeck)

De hutten met Frans balkon zijn 17 m2 groot. Deze mooi ingerichte hutten hebben een prachtig verzorgde badkamer met douche en toilet. Verder vind je in deze hut onder andere een kluisje, Nespresso koffiezetapparaat (voor koffiecups – toeslag) en twee stoelen.

€549 p.p.

 
Hut op het bovenste binnendek (Oriondeck)

De hutten met Frans balkon zijn 17 m2 groot. Deze mooi ingerichte hutten hebben een prachtig verzorgde badkamer met douche en toilet. Verder vind je in deze hut onder andere een kluisje, Nespresso koffiezetapparaat (voor koffiecups – toeslag) en twee stoelen. 

€599 p.p.

Hutten voor éénpersoonsgebruik

Er zijn 10 hutten beschikbaar voor éénpersoonsgebruik. De toeslag voor éénpersoonsgebruik is €30 per nacht per hut, ongeacht het dek.

Overige kosten

Boekingskosten bedragen €50.

Busvervoer

Busvervoer vanaf Utrecht Centraal is beschikbaar voor €69 per persoon (retour). Deze touringcar rijdt alleen bij minimaal 25 personen. Reisleider Susan Huijbregts begeleidt deze busrit. Na boeking ontvang je uiteraard de definitieve opstapplaats en -tijd in Utrecht.

Drankpakket

Naar keuze kan je een drankpakket aanschaffen zodat je onbezorgd kunt genieten van deze wintercruise. Dit drankpakket is vooraf te reserveren én aan boord te koop.

Inbegrepen in dit drankpakket zijn: alle drankjes van de barkaart, inclusief cocktails en premium sterke drank (uitgezonderd champagne, Cognac XO, Whiskey ouder dan 12 jaar)

Prijs: €32,50 per persoon per nacht (beide personen in de hut moeten dit pakket boeken, voor de gehele cruise). Reserveer deze gemakkelijk vooraf. Aan boord is deze alleen de eerste dag te koop.

Wat is inclusief?

Je ontvangt bij deze wintercruise inclusief:

Extra bij te boeken:

Bij wie boek je deze mooie wintercruise?

Susan, Miriam en Ilse

De boekingen voor deze reis worden verzorgd door Ilse Maassen van TUI at Home. Zij is het aanspreekpunt voor de reservering, eventueel busvervoer of een hotelnacht vooraf in Düsseldorf en het vooraf boeken van excursies. Kortom, zij is het aanspreekpunt voor al je vragen. De reis wordt uitgevoerd door Crossing Rivers.

Maak hier je boeking voor deze unieke wintercruise >>

Goed om te weten bij deze wintercruise

Wanneer gaat de reis door?

Bij het minimaal aantal deelnemers van 120 personen gaat deze reis door. Het optionele busvervoer vanaf Utrecht Centraal gaat door vanaf 25 personen.

Inscheping en ontscheping

• De inscheping in Düsseldorf is van 14:00 uur – 16:00 uur (het is helaas echt niet mogelijk om eerder aan boord te gaan). Waarna om 16:00 het schip vertrekt. 
• Ontschepen in Düsseldorf op de laatste dag is om 14:00 uur.

Aanlegplaatsen

Met de Asara proberen we zo dicht mogelijk bij het centrum van de steden aan te leggen. Deze zijn toegewezen door de havenmeester, dus daar zijn we van afhankelijk. Ook kan het voorkomen dat er een ander schip naast de Asara komt liggen, waardoor het uitzicht vanuit de hut of bijvoorbeeld vanuit de lounge belemmerd wordt. In een enkel geval zul je over het zonnedek of door de receptie van een naastgelegen schip moeten gaan om de kade te bereiken. 

Parkeren

De parkeerplaats Düsseldorf Rheinufer biedt voor maximaal €16 euro per dag parkeren aan. Adres: Robert-Lehr-Ufer 1. Meer informatie hier.

Vaarroute

Vanwege laag- of hoogwater en/of slecht weer kan het zijn dat de kapitein besluit om de route aan te passen voor jouw eigen veiligheid (dit is geen reden om de reis te annuleren). Het vaarschema is dus altijd onder voorbehoud.

Betaalmiddel

Aan het einde van de reis betaal je het totaal van de uitgaven aan boord contant, met pinpas of met creditcard. Er is geen mogelijkheid om aan boord contant geld op te nemen met een pinpas. Goed om te weten is dat in Duitsland in de steden nog veel met contant geld betaald wordt en niet altijd met een pinpas. 

Excursies moeten – wanneer deze niet vooraf geboekt zijn – aan boord contant betaald te worden.

Internet en televisie

Internet: vaak kan je met een Nederlands telefoon abonnement ook in Duitsland bellen en gebruik maken van internet. Kijk na bij je telefoonprovider wat voor jouw abonnement geldt. In andere gevallen is internettegoed (wifi) voor gebruik aan boord te koop bij de receptie (€30 voor de gehele cruise). Wees ervan bewust dat internet niet altijd goed beschikbaar is door de bergen en dalen om het schip heen.

Televisie kanalen: er zijn internationale – Duitse en Amerikaanse – televisiezenders beschikbaar. Helaas zijn er geen Nederlandse zenders beschikbaar. Afhankelijk van het signaal en locatie van het schip kan het voorkomen dat er helemaal geen kanalen op de tv beschikbaar zijn.

Medicijnen

Bij gebruik van medicijnen raden we aan om een medicijnpaspoort mee te nemen.

Reisdocument

Bij deze reis in Duitsland is een geldig reisdocument nodig. Voor meer informatie over reizen in Duitsland: Nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/duitsland

Reisorganisatie Crossing Rivers

De reis wordt uitgevoerd door reisorganisatie Crossing Rivers. Lees hier de algemene reisvoorwaarden. De afhandeling van de reservering wordt voor je in orde gemaakt  door TUI at Home Ilse Maassen.

Roken

Roken is aan boord alleen toegestaan buiten op het zonnedek en buiten op het buitenterras bij de lounge.

Rolstoelen en rollators

Helaas zijn rolstoelen en rollators niet toegestaan om te gebruiken aan boord in verband met veiligheid. Ze mogen wel meegenomen worden zodat ze aan de wal gebruikt kunnen worden. Vooraf moet dit worden aangegeven bij boeking. Er is géén lift naar het zonnedek, alleen de binnendekken zijn met elkaar verbonden door de lift.

Taal

Aan boord wordt zowel Duits als Engels gesproken door het personeel en uiteraard Nederlands door de eigen reisleiding.

Vragen?

Neem dan zo snel mogelijk even contact op met Ilse Maassen: ilse.maassen@tui.nl van Crossing Rivers of telefonisch/per Whatsapp: 06-51921310. We helpen je graag!