Amamagna: overzicht van luxe hutten en suites

Miriam reisde een week mee op uitnodiging van AmaWaterways met de AmaMagna over de Donau. De cruise gaat in 8 dagen stroomopwaarts vanaf Roemenië door Bulgarije, Servië en Hongarije. De havens die aangedaan worden zijn: Rousse en Vidin in Bulgarije, Golibac, Belgrado en Novi Sad in Servië, Mohács en Boedapest in Hongarije. In dit deel kijken we naar alle hutten en suites aan boord.

Indeling

Miriam AmamagnaDe AmaMagna is een 135 meter lang schip en 22 meter breed. Hiermee is het schip de dubbele breedte ten opzichte van veel andere riviercruiseschepen, die een 11,4 meter breed zijn. Door deze maten heeft het schip de mogelijkheid om meer ruimte te bieden aan de 98 hutten.

Ondanks dat het schip breder is, heeft het géén binnenhutten. Alle hutten hebben de beschikking over een raam of een balkon. Ze zijn gelegen op drie dekken: het onderste dek waar je de hutten vindt met ramen, het middendek (dek 2) waar de hutten liggen met balkons en tot slot op het hoogste binnendek (dek 3) waar ook hutten liggen met balkons.

Onderste dek: hutten met ramen

We starten bij de hutten op het onderste dek: dit zijn 11 hutten die elk een flinke 19 m2 groot zijn, een zeer groot onderkomen voor het onderste dek. Je hebt de beschikking over twee grote ramen, die niet open kunnen omdat je dicht bij de waterlijn zit. Je hebt hier alle voorzieningen die je in elke hut vindt: heel veel kastruimte, een bureau, minibar en een computer. Op de vloer ligt een kleurrijk vloerkleed en daaronder een linoleum vloer in houtmotief.

De hutten hebben allemaal een tablet aan de muur hangen waar je de gehele hut mee kunt bedienen: het licht, de temperatuur en sfeer.

De badkamer heeft een grote douche met badproducten.

AmaMagna onderste dek

Hutten met een balkon

Op het middendek en bovendek zijn drie soorten hutten; de reguliere hutten met een balkon en de wat grotere hutten ook met een balkon. Tot slot vind je op het bovenste dek ook nog twee soorten grotere suites.

Reguliere hut – 34 stuks van 24 m2

De AmaMagna heeft 34 hutten van 24 m2. Deze hutten liggen op dek 2 en 3, wat meer naar de achterzijde van het schip. Wanneer je deze hutten kiest heb je sowieso een balkon! Ik hoorde van passagiers dat de aller achterste hutten wel wat geluidsoverlast ervaren van de motoren wanneer er gevaren wordt. Dus probeer zoveel mogelijk een hut te bemachtigen die wat meer naar het midden ligt.

En hier zie je onder andere de kledingkasten, badkamer en het balkon:

Suite

De hutten die dichter bij het midden van het schip liggen zijn de drie soorten suites. De eerste is een balkonhut van 33 m2. In zo’n hut verbleef ik zelf. Wat een ruimte! Een aantal voordelen van deze hut zijn de minibar, dagelijkse wasservice, vers fruit (dagelijks naar wens), en de mogelijkheid voor roomservice in de ochtend. Dit omvat dan koffie/thee, croissants en broodjes.

De kastruimte is in elke hut indrukwekkend. Er zijn altijd zes kastdelen aanwezig, waarvan 3 hang en 3 gedeelten met planken, kluisje etc.

Grand Suite

Op dek 3 liggen zes Grand Suites van 44 m2. Dit zijn hutten waarbij de bedden naar het raam staan gericht. De tv zit verborgen in de kast bij het voeteneind en kan je naar boven laten komen als je tv wilt kijken. Uiteraard heb je bij de Grand Suite dezelfde voordelen als die ik net noemde, zoals wasservice, minibar, roomservice.

De badkamer van de Grand Suite bestaat uit een prachtig bad, maar ook een aparte douche.

Owners Suite

Aan boord van AmaMagna is één Owners Suite van 66 m2. Je hebt de beschikking over een royale woonkamer, met bar en aparte eettafel.

De badkamer heeft een mooi apart bad, maar ook een douche met een afsluitbare deur. De slaapkamer heeft een bed dat naar het raam is gericht. Een tv zit aan het voeteneinde in de kast en komt naar boven als je deze wilt gebruiken.

Benieuwd naar dit prachtige schip en de Donau? Lees meer:

Boek je cruise over de Donau - vanaf €3.140 - bij:

Captain Cruise Zeetours

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Riviercruisereiziger én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *