Op bezoek bij twee Emerald schepen in Europa: Emerald Luna en Emerald Dawn

Onlangs had Marco de mogelijkheid om de Emerald Luna te bezoeken, in Boedapest. Miriam kon eerder dit jaar in Amsterdam de Emerald Dawn bewonderen. Toevalligerwijze zijn alle genoemde schepen de schepen die in Europa over de Rijn en Donau varen.

 

Emerald Cruises is een relatieve nieuwkomer op de Nederlandse cruisemarkt. Naast twee jachten, heeft de rederij zes luxe riviercruiseschepen. Eerder bezocht Miriam de Emerald Sun in Boedapest.

Emerald Dawn is, net als de Emerald Sun, een schip uit 2015 en wordt door de rederij een Star Ship genoemd. Ofwel een schip met een zee aan ruimte voor haar 180 gasten en 51 personeelsleden.

De Emerald Luna is in de vloot gekomen in 2022, en is daarmee de jongste toevoeging van Emerald. Ook dit schip heeft plek voor 180 gasten.

De namen van de Emerald schepen verwijzen overigens allemaal naar het sterrenstelsel, dus Star Ship verwijst daarnaar. Service en aandacht zijn vanzelfsprekend bij Emerald Cruises waar veel inclusief is. Denk aan uiteraard alle maaltijden, drankjes bij de maaltijden, wifi, fooien en 1 excursie per haven. Wil je alle drankjes inclusief dan boek je een drankpakket bij.

Ontvangst

Je komt binnen op de Emerald schepen in de grote ontvangsthal. Hier vind je de receptie, een klein winkeltje en de trap naar de verschillende dekken. Indrukkwekkende lichtbollen hangen ter decoratie. De lift bedient alle binnendekken. De schepen hebben beide een moderne uitstraling met veel spiegels.

Lounge

De zeer grote lounge omvat veel huiselijke zithoeken, een bar en wat verder naar voren tafels met stoelen. Direct bij de ingang van de lounge staan koffie/thee automaten klaar waar je altijd een drankje kunt halen. In de morgen vindt je bij de bar een licht ontbijt en in de middag een lichte lunch, voor degenen die niet in het restaurant willen eten. Aardig om te zien is dat de schepen in de tijd lichter zijn gericht: de Emerald Luna (2022) heeft als jongste schip in het geheel een lichtere lounge.

Restaurants

Aan boord van de schepen heet het hoofdrestaurant ‘Reflections’. Deze bevindt zich aan de voorkant van het schip, een dek lager dan de lounge. Er zijn veel twee en vierpersoonstafels en aan de zijden grotere tafels. Zoals al eerder genoemd, zijn een selectie drankjes inclusief bij de maaltijden. Emerald heeft geen witte tafelkleden, maar gaat voor een iets hippere uitstraling. Dit betekent dus ook dat er geen vaste tafelindeling is tijdens je cruise. Je kunt elk moment binnenlopen wanneer je maar wilt, en kiezen of je met z’n twee wilt zitten of met een grotere groep vrienden.

Op de Emerald Dawn mocht Miriam genieten van een heerlijk diner:

Ontspanning

Het meest geweldige aan de schepen van Emerald zijn de overdekte binnenzwembaden. Deze worden ’s avonds omgetoverd tot een bioscoop by night. Vooral de zitjes van de Dawn zien er geweldig uit om heerlijk in te zitten en bij te komen van de inspanning van het zwemmen of te genieten van de film.

Ontspannen kun je op het grote zonnedek, dat door de lengte van het schip, veel ruimte heeft. Je ziet hier geen standaard schaakspel maar een tiktaktok spel en een puttinggreen.

Marco zag aan boord van de Emerald Luna ook de leenfietsen staan, die je tijdens een haven kunt lenen.

Hutten van Emerald Luna en Emerald Dawn

We starten op het onderste dek van beide schepen, met hutten die een raam hebben aan de bovenkant. Deze kunnen niet open. Met hun 15 m2 zijn dit fijne hutten voor mensen die niet veel in hun hut verblijven. Opvallend is dat op de Luna er geen stoelen staan bij het raam.

Graag noemen we de solo-hut aan boord van de Emerald schepen, wel klein met 11 m2, maar voor de soloreiziger een goede optie! Hieronder zie je hut no. 100 op de Emerald Dawn.

Emerald Panorama Balcony Suite

We gaan de dekken hoger bekijken: de rederij heeft op deze dekken veel Emerald Panorama Balcony suites, van 17 m2. Bij het raam zijn twee zitjes met een tafeltje. Het venster kan gedeeltelijk naar beneden met een druk op de knop.

Op de Emerald Dawn hebben dezelfde hutten bij het raam andere stoelen.

Grand Balcony Suite

De Grand Balcony Suite (20 m2) ligt op het hoogste binnendek, op dek 3 aan het begin van de gang – gezien vanaf de receptie. Er zijn in totaal 8 van deze suites beschikbaar, die als grootste voordeel hebben dat je een wat ‘echter’ balkon hebt. Deze kan je met een glazenwand afscheiden van de rest van de suite.

Owner’s One-bedroom Suite

De meest luxueuze suite aan boord van de Emerald riviercruiseschepen is de Owner’s One Bedroom suite. Hieronder zie je wat indrukken van de grootste Owners’ One bedroom suite, waarvan er vier zijn aan boord. Een mooie 29 m2 omhelst een slaapkamer, riante inloopkast, een zithoek, met bovendien een balkon. Extra’s zijn onder andere een nespresso apparaat. Bij deze suite hoort een goed gevulde minibar, ontbijt in de suite en wat lekkers bij het slapengaan. Elke dag mag je vier kledingstukken laten wassen.

Gasten ontvangen bovendien een uitnodiging voor de Captain’s Table.

Op de nieuwere Emerald Luna zie je dat de grote zetels zijn vervangen door iets minder imposante. Ook de badkamer is rijkelijker ingericht.

Conclusie

Beide Emerald schepen laten dezelfde mooie Emerald cruise ervaring zien: lichte hutten, véél ruimte en prima eten. Alles zag er uitstekend uit en ook het personeel was zeer vriendelijk. Uiteraard waren dit twee scheepsbezoeken, maar ze geven beide een zeer goed beeld van hoe het aan boord eruit ziet.

Prijzen bij Emerald Cruises: Voor een week cruisen betaal je bij Emerald (vanaf) €1880! Dit is inclusief maaltijden, drankjes bij de maaltijden, wifi, fooien en 1 excursie per haven. Kortom, een meer dan uitstekend aanbod dan de overweging meer dan waard is.

Ben je ook nieuwsgierig naar zo’n mooie ultraluxe riviercruise?

Bekijk ze bij:

Yacht Cruise Company Captain Cruise

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Riviercruisereiziger én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *