Amadeus Nova gedoopt in Amsterdam

Op 5 juni 2024 vond de feestelijke doop plaats van de nieuwe Amadeus Nova in Amsterdam. Het schip heeft tal van technische hoogstandjes om duurzamer te varen en combineert dit uiteraard met een modern design.

Ontwikkeld door de traditionele Oostenrijkse rederij Lüftner Cruises, voldoet het 5-sterrenschip aan de hoogste eisen. Naast het elegante interieur vertegenwoordigt het schip een ​​nieuwe generatie passagiersschepen: een hybride, dieselelektrische aandrijving vermindert de CO2-uitstoot aanzienlijk.

Een controle- en positioneringssysteem bevordert de veiligheid en vermindert tegelijkertijd het brandstofverbruik. Zonnepanelen zorgen voor elektriciteit en een slim terugwinningssysteem maakt warmte aan boord weer bruikbaar. Speciale glasfronten beperken bovendien de hitte en hitte-effecten tot een minimum. Alle Amadeus-schepen zijn bovendien bekroond met de Green Award, waarmee inspanningen voor duurzaamheid gecertificeerd worden.

158 gasten

Rendel Müller, directeur marketing en verkoop van de touroperator, is de trotse meter van de Amadeus Nova. “Het is voor mij een grote eer. Vandaag vieren we een echte nova, een nieuwe ster aan de rivier. De doop markeert een belangrijke mijlpaal en is een belofte aan de toekomst om altijd innovatief te blijven.”

Na de ceremonie en zegening maakten alle doopgasten tijdens een havenrondvaart kennis met het schip. Het 135 meter lange schip is gebouwd bij de Nederlandse scheepswerf TeamCo Shipyard en vaart onder Duitse vlag. Voor 158 gasten op vier dekken biedt de Amadeus Nova veel comfort op 5-sterrenniveau: in 12 ruime suites met balkons, 67 buitenhutten met neerlaatbare panoramische ramen, lounges, café, spa en fitnessruimte en een zwembad op het ruime zonnedek.

Rijn en Donau

Haar 8-daagse eerste reis via Wenen en Boedapest, Bratislava en Linz begint na de doop op 15 juni in Passau, Beieren. De vaargebieden van de Amadeus Nova in het premièreseizoen zijn de Rijn en de Donau met 13 afvaarten in 2024.

Bekijk hier hoe het cruisen is op de Amadeus Provence >>

Cruises op de Amadeus Nova zijn verkrijgbaar vanaf €739 pp bij:

Cruise Travel Cruisewinkel Zeetours

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Riviercruisereiziger én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *