AmaSofia en AmaKaia in 2026 nieuw in vloot van AmaWaterways

Met trots kondigt rederij AmaWaterways twee nieuwe rivierschepen aan die in 2026 in de vaart komen: AmaKaia op de Mekong en AmaSofia op de Rijn en de Donau.

Met een verwachte lanceringsdatum van 24 mei 2026 zal AmaSofia het 24e schip van de bekroonde cruisemaatschappij zijn dat op de populairste rivieren van Europa vaart. AmaSofia’s eerste 14-daagse reisroute, toepasselijk genaamd Magnificent Europe, volgt de route van keizers, koningen en koninginnen terwijl deze reist tussen Amsterdam en Boedapest.

Gasten varen op drie rivieren door vier landen op verkenning van de lokale cultuur, geschiedenis, eten en tradities. Hoogtepunten zijn onder meer begeleide fietstochten door schilderachtige wijngaarden en kleine stadjes, bezoeken aan een krakeling-bakkerij, rondleidingen door talloze kastelen en paleizen, culinaire rondleidingen en diepe duiken in veel van de meest historische steden van de regio. De op maat ontworpen luxe AmaSofia zal in 2026 31 afvaarten hebben, met meerdere routes op de Donau, zoals Melodies of the Donau, Romantic Donau en de zeer populaire kerstmarkten op de Donau.

AmaKaia op Mekong

AmaDara
AmaDara op Mekong

AmaKaia zal zich bij AmaDara voegen op de Mekong en op 3 augustus 2026 aan haar eerste reis van zeven nachten beginnen. Gasten verkennen de oude culturen van Vietnam en Cambodja, terwijl ze genieten van regionale delicatessen, een breed scala aan dagelijks inbegrepen excursies en lokaal entertainment aan boord, en de luxe voorzieningen waar AmaWaterways bekend om staat. Tot de verkenningsmogelijkheden behoren traditionele ‘xe-loi’-ritten (fietstaxi), bezoeken aan lokale werkplaatsen en kloosters, een boeddhistische zegeningsceremonie en het leren over de geschiedenis van de regio van degenen die de regio hebben onderwezen en, in veel gevallen, hebben geleefd. De twee routes van zeven nachten, Charms of the Mekong en Riches of the Mekong bieden gasten beide een unieke mix van bekende locaties en buiten de gebaande paden gelegen ervaringen.

AmaKaia zal 22 afvaarten uitvoeren in 2026 en meer dan 38 in 2027. Landarrangementen zijn beschikbaar in verschillende steden, waaronder Siem Reap, de thuisbasis van ’s werelds grootste religieuze bouwwerk, Angkor Wat.

Veel inclusief bij AmaWaterways

Varen met AmaWaterways omvat heerlijk dineren op meerdere locaties, waaronder het specialiteitenrestaurant The Chef’s Table, onbeperkt wijn, bier en frisdranken bij lunch en diner, dagelijks Sip & Sail-cocktailuur met wijn, bier, sterke drank en frisdranken, een dagelijkse verscheidenheid aan kleine groepsexcursies, waaronder wandel-, fiets- en rondleidingen met speciale interesses, hoogwaardige Wi-Fi, een wellnessprogramma met een verscheidenheid aan fitnesslessen onder leiding van een gastheer, luchthaventransfers en nog veel meer.

Bekijk hier de mooiste cruises:

Captain Cruise Zeetours

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Riviercruisereiziger én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *