Porto Mirante: in resort style over de Douro

Miriam bracht op een zonnige vrijdag na Hemelvaart een paar uur door op de gloednieuwe Porto Mirante terwijl het schip een proefvaart maakte vanuit Dordrecht. Dit luxe riviercruiseschip van Scylla gaat op de Portugese Douro varen. Voordat ze daarmee begint eind juni, laat de rederij graag het schip aan je zien.

Douro schip

De Porto Mirante, dat in het Portugees ‘Uitkijk op de haven’ betekent, is eind juni 2024 klaar voor haar eerste passagiers. Met haar 80 meter lengte en 11,4 meter breedte is het een fijn klein schip dat precies in de sluizen van de Portugese Douro kan varen. De Porto Mirante heeft 3 binnendekken en een zonnedek met plek voor maximaal 120 passagiers en 44 bemanning.

Groots welkom

Het schip heeft een aantal grote lichte ruimtes, die zorgen voor een zee aan ruimte en een gevoel dat je op een groter schip rondloopt dan 80 meter. Bij binnenkomst arriveer je direct bij de receptie én een grote open ruimte waar je naar beneden het restaurant ziet. Deze bereik je vanaf dit dek met een mooie trap. De lounge is gedeeltelijk om het atrium gelegen en wanneer je naar voren loopt, bevindt zich daar de bar. De voor deze rederij kenmerkende zitjes bij de ramen, zijn heerlijk en vanaf hier heb je een uitzicht naar buiten. De rokers kunnen bovendien terecht op het voorterras dat buiten rondom ligt.

Hutten

Tijdens het bezoek heb ik op alle dekken de hutten kunnen bewonderen. Zoals ik al eerder noemde zijn er drie binnendekken, met elk een aantal hutten. We beginnen op het onderste dek:

Onderste dek – hut 16 m2

De hutten op het onderste dek meten 16 m2, een mooie hut om te kiezen als je niet veel in je hut verblijft. Deze hut, die uitkijkt op de waterlijn, heeft een raam aan de bovenkant (kan niet open). Je vindt er een kleine maar sfeervolle badkamer mét regendouche, twee losse bedden (kunnen uit elkaar of tegen elkaar gezet worden), een klein bureau, minibar met water/bier/softdrinks (altijd inclusief) en een Nespresso machine.

Fijn is ook het zitje voor twee personen, zodat je beide kunt zitten.

Daarnaast zijn er een wekker, grote tv, föhn, kluisje en airconditioning/verwarming. Over het gehele schip kan je gebruik maken van de gratis wifi. Praktisch zijn de stopcontacten met USB aansluitingen (2 soorten). Kortom een hut waar je je zo thuis voelt!

Hutten met Frans balkon – 17 m2

De sfeervolle hutten van 17 m2 liggen op het middelste en bovenste binnendek, elk 24 stuks. Bij binnenkomst ligt de badkamer, met regendouche, direct aan je linker of rechterhand. De bedden zijn ook in deze hutten uit elkaar te zetten. Lichtblauwe accenten vind je overal in deze mooie hut. Het raam kan voor een gedeelte opzij geschoven worden en zo creëer je een Frans balkon.

De badkamer is net even wat groter dan die van de hutten op het onderste dek. In een langwerpige opstelling is er een ruime douche, met badproducten aan de muur, en een handdouche en regendouche aan het plafond.

De hut heeft dezelfde faciliteiten als die van het onderste dek.

Hier ook nog even een blik in de kledingkast, die uit twee gedeelten bestaat. Een gedeelte met legplanken en een gedeelte om kleding op te hangen en meer planken. Een badjas ligt voor je klaar.

Eten en drinken

Het hoofdrestaurant ligt onder de lounge en is een heerlijke lichte plek, mede door het grote atrium en door de ramen. Er zijn tafels voor 4 personen of 6.

Achter op het schip bevindt zich het specialiteitenrestaurant en buffetmogelijkheid. Deze werkelijk prachtige ruimte, met hoog glazen dak, is een eyecatcher. Het dak kan overigens ook lager gemaakt worden voor eventuele lage bruggen.

Ontspanning in resortstyle

Wauw, het zonnedek met zwembad is nog zo’n grote verrassing. Het zwembad nodigt uit om heerlijk te relaxen op een van de bankjes onderwater. In een prachtige resortstyle kunnen passagiers hier genieten van de zon, water en de Douro.

Wil je mee op dit schip?

Een cruise op dit schip wordt door verschillende reisorganisaties aangeboden. In de Benelux kan je mee met VIVA Cruises, het reisbureau van rederij Scylla. Een éénweekse cruise vanuit Porto gaat naar Regua, Pocinho, Vega Terrón, Pinhao en Entre-os-Rios. Je betaalt voor een hut op het onderste dek €1895 (vanaf) en voor de hutten met een Frans balkon vanaf €2350. Deze route is zeer populair, dus boek geruime tijd van te voren!

Bekijk hieronder een aantal mooie cruises

Captain Cruise Cruisewinkel

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Riviercruisereiziger én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *