Nieuwe visie van Lüftner Cruises op nieuwe schip Amadeus Nova

Luxe rederij Lüftner Cruises plant een nieuwe generatie riviercruiseschepen: Amadeus Nova begint in het voorjaar van 2024 met cruises op de Rijn en de Donau en stelt met haar innovatieve scheepvaarttechnologie nieuwe normen op het gebied van milieubescherming op rivieren.

Vanaf 2024 zal Lüftner Cruises beginnen aan een nieuw hoofdstuk in premium riviercruises en haar concept verder optimaliseren. De Amadeus Nova combineert luxe faciliteiten, modern design en technische innovaties om een nieuwe generatie passagiersschepen te creëren.

Technische hoogstandjes

Het nieuwe schip is uitgerust met een hybride diesel-elektrische aandrijving en een krachtige accu die zorgt voor maximaal motorvermogen. De motoren van de nieuwste generatie verminderen niet alleen de uitstoot aanzienlijk, maar elimineren ook de uitstoot van verontreinigende stoffen bijna volledig dankzij in eigen beheer ontwikkelde filters en katalysatoren. Bovendien voeden zonnepanelen elektrische energie in het circuit van het schip. Ook beschikt het schip over innovatieve warmte terugwinningssystemen die de warmte uit de elektrische machinekamer en openbare ruimtes herbruikbaar maken.

Sterk geïsoleerd glas minimaliseert warmteverlies in de winter en warmtepenetratie in de zomer. Daarnaast zijn het gebruik van autonome besturings- en positioneringssystemen, evenals een semi-autonome cruise-optie die de kapitein helpt en de veiligheid en brandstofefficiëntie verhoogt, trendsettende veranderingen.

Wolfgang Lüftner, oprichter en directeur: “De Amadeus Nova is ons antwoord op de vraag of je scheepscomfort kunt combineren met milieubewustzijn. Met de nieuwe generatie willen we de meest vooruitstrevende en milieuvriendelijke technologie aanbieden die momenteel beschikbaar is. De Amadeus Nova weerspiegelt dus echt onze inzet voor duurzaam reizen. Het schip behoudt alle kenmerken waar de Amadeus -vloot bekend om staat en biedt klanten een nieuwe stijl van luxe cruisen.”

Met vier dekken, 12 ruime suites (circa 26,40 m²) met balkons, 67 buitenhutten (circa 17,50 m² groot en voornamelijk met panoramische ramen die neergelaten kunnen worden), elegante windbeschutte loungeruimtes, een open Café Vienna, spa en fitnessruimtes en een verwarmd zwembad op het zonnedek. De Amadeus Nova creëert een exclusieve 5-sterren riviercruise-ervaring. De constructie van het schip lijkt op de Amadeus Riva (zie bovenstaande foto) en Amadeus Cara, die voor een hoge klanttevredenheid hebben gezorgd.

Vanaf 2024 vaart de Amadeus Nova over de Rijn en de Donau.

Bekijk cruises met de Amadeus schepen bij:
Cruise Travel Cruisewinkel Zeetours

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Riviercruisereiziger én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *