Kom binnenkijken op de SE Manon: scheepsportret

Wellicht ken je ze wel: de schepen met misschien wel honderd fietsen op het bovendek die over de rivieren varen. Onlangs mocht ik mee met reisorganisatie SE Tours die zulke fietscruises organiseert. De Duitse reisorganisatie kent echter ook gewone cruises en dat was een mooie gelegenheid om kennis te maken met riviercruiseschip SE Manon van SE Tours. In dit derde deel lees je over de laatste dag op de SE Manon en doen we een scheepstour in foto’s zodat je digitaal kunt binnenkijken.

In vier artikelen lees je meer over SE Tours (SE spreek je als volgend uit: ‘Es’ ‘EE’).

Miriam cruiste op uitnodiging 3 nachten mee met SE Tours op de SE Manon van Utrecht naar Rotterdam, Antwerpen en Nijmegen.

Mist in Nijmegen

Bij het wakker worden in Nijmegen kijk ik eens goed uit het raam: we liggen met onze hut aan de kadekant, dus helaas niet zoveel uitzicht. Zodra we echter bij de receptie zijn, zien we een prachtige rivier de Waal. Er is eerst mist, maar dat trekt snel weg, zodat we een fabuleus uitzicht hebben. Na het ontbijt trekken we nog even Nijmegen in op onze laatste dag.

We genieten van de bedrijvigheid deze zaterdag omdat het marktdag is! We pakken een klein gedeelte mee van de Walk of the Town, dit is een wandelroute die je kunt volgen door een groene lijn te volgen. Enorm handig als je de stad nog niet kent. Wij stranden echter bij het Valkhof park met een tof uitzicht over de rivier. Daarna bezoeken we De Bastei, waar je meer kunt ervaren over de natuur in de regio en de geschiedenis van Stratemakerstoren, een voormalig vestingwerk aan de Waalkade. De toren is gerestaureerd waardoor je nu kunt zien hoe deze gebruikt werd als verdedigingstoren.

De mooiste plekken aan boord!

Graag neem ik je nog even mee op een kleine scheepstour door het schip. De Manon heeft een aantal zeer leuke plekken die ik je nog niet eens heb laten zien! We starten bij de receptie, waar je alle ruimte hebt om even in het winkeltje te kijken, bij de receptie wat kunt regelen of bij de cruisedirector excursies kunt boeken. Er staat ook een fiets tentoongesteld waarmee de rederij de fietscruises maakt.

De lounge is mooi ingericht en heeft aan de zijde van het lunch buffet een aantal tafels staan waar je gemakkelijk je lunch kunt opeten. Een muzikant zorgt ’s avonds voor gezellige muziek en er is zelfs de mogelijkheid om te dansen. Het vier uurtje met koffie en taart wordt hier bovendien geserveerd.

Een andere plek om je heerlijk terug te trekken is in de bibliotheek aan de achterkant van het schip.

Ontspanning

Zeker wanneer het zonnetje schijnt, kan je volop op het zonnedek genieten van de zitjes. Super fijn is het grote zwembad (0,90 cm diep) waarin je dan heerlijk kunt afkoelen.

Overigens kun je ook bubbelen in een apart binnengedeelte waar de fitness, sauna en bubbelbad zich bevinden. Op verzoek wordt het bubbelbad voor je gevuld en sauna aangezet. Zo heb je voor een uur de gehele ruimte voor jezelf!

Ontbijt, lunch en diner inclusief

Het restaurant bevindt zich op het onderste dek, waar ontbijt, een warme lunch en diner geserveerd worden. Elke dag is er een warme lunch, maar je kunt er ook voor kiezen om een lichte lunch in de lounge te nuttigen.

Conclusie

Wij lunchen nog een laatste keer op de Manon, wederom een lichte lunch met onder andere een soepje, kleine sandwiches, mini-croissants, fruit en een dessert.  Het gala diner van die avond gaan we helaas niet meemaken, maar staat vol met tradities zoals het favoriete Baked Alaska dessert!

We kijken terug op een aantal fijne dagen op de SE Manon. Deze korte cruise bood veel verrassingen, waaronder het all-inclusief concept tussen 10:00 en 22:00 uur. Dit is vaak het geval bij de reguliere cruises van SE Tours en maken je cruise zorgeloos. Het personeel is hartelijk en wil je graag helpen. Ze spreken altijd Duits en Engels. Met wat geluk zijn er overigens ook Nederlandse personeelsleden aan boord omdat het schip haar thuisbasis heeft in Nederland.

Het schip heeft mooi nieuw gedecoreerde ruimtes zoals de lounge en de bibliotheek. Je ziet dat de  inrichting van de hutten deels ouder is, maar de hut ziet er zeer netjes uit door een fris tapijt en nieuwe stoelen. Zeker de hutten met een Frans balkon (bovenste binnendek) zijn een aanrader.

Door de uitstekende prijs/kwaliteitverhouding zijn de cruises van SE Tours zeker de moeite waard. Deze cruise is beschikbaar vanaf €699 voor 6 dagen/5 nachten in een buitenhut. De hut met Frans balkon is beschikbaar voor €899. Je betaalt (vanaf) zo’n 120 euro per dag per persoon, ínclusief de drankjes!

Bij de fietscruises (later zal ik daarover meer publiceren) zijn fietsaanwijzingen ook in het Nederlands.

Meer info over SE Tours >

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Riviercruisereiziger én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *