Nicko Cruises gaat naar de Mississippi in Amerika

Nicko Cruises heeft de nieuwe riviercruises voor het seizoen 2024/25 bekend gemaakt, met nieuwe schepen, nieuwe routes en nieuwe bestemmingen zoals de Mississippi. Naast de populaire klassiekers, die natuurlijk nog steeds in het programma terug te vinden zijn, slaat de touroperator ook in alle drie de producten nieuwe wegen in onder de filosofie van ‘slow cruising’.

Nieuwkomer op de rivier: Bellejour

Vanaf seizoen 2024 zal de elegante Bellejour op de Donau voor Nicko Cruises gaan varen. Dit is een zusterschip van de populaire rivierschepen Maxima, Bolero, Viktoria en Belvedere. Gasten vinden aan boord een bibliotheek en een wellness- en fitnessruimte.

Alle hutten op het midden- en bovendek hebben Franse balkons. Waarbij de 180 gasten worden verzorgd door de ongeveer 40 bemanningsleden. Naast een 8-daagse rivierreis van/naar Passau via Linz, Wenen en Boedapest, zal de Bellejour in het seizoen 2024 ook 15-daagse reizen maken van Passau via de IJzeren Poort en Vidin en terug naar Passau.

Nieuwe route: 19 dagen op de Donau

Tijdens de 19-daagse cruise aan boord van de prachtige Maxima ervaren gasten de schilderachtige Donau in volle lengte. Van Passau gaat het naar de Roemeense “Kilometer 0” en weer terug. Klassieke hoogtepunten als Wenen, Boedapest en Bratislava zijn net zo belangrijk als de gezellige stadjes Novi Sad, Vukovar, Belgrado en Vidin. In de Donaudelta wachten reizigers nog twee hoogtepunten met het St. George-kanaal en het Sulina-kanaal. De nieuwe route wordt tussen april en oktober op zes verschillende data aangeboden.

Keulen: nieuwe thuishaven voor nickoSPIRIT

Het moderne rivier cruiseschip nickoSPIRIT zal vanaf 2024 haar thuisbasis in Keulen hebben. Vanuit de nieuwe thuishaven is nickoSPIRIT onderweg op afwisselende trajecten van vier tot tien dagen op Rijn, Main, Moezel en Donau. Van korte trips naar Amsterdam tot langere cruises in Nederland. Ook zijn er themacruises in samenwerking met wijnkenners Falstaff aan de Moezel en 6-daagse cruises tot de klassiekers langs de Donau. nickoSPIRIT is ook één van de weinige schepen die nog in het centrum van Amsterdam mogen aanmeren, vanwege haar duurzame kwaliteiten.

Nicko Cruises nu ook in de USA: Mississippi cruise

“Op naar Amerika!” zal ook in de toekomst het motto zijn bij Nicko Cruises. Reizen over de adembenemende rivier de Mississippi door het prachtige zuiden van de Verenigde Staten vinden plaats aan boord van de American Queen. Dit is de grootste schoepenrad-stoomboot ooit gebouwd. Op de Mississippi gaan cruisereizigers met het in 1995 gebouwde schip van New Orleans naar Memphis. De American Queen is 128 meter lang en werd in 2017 volledig gerenoveerd en ingericht. Zo’n 170 bemanningsleden zorgen voor dat de 417 passagiers aan boord.

Nieuwe themareizen op de rivier: van musicals tot Helene Fischer

Twee nieuwe themacruises op de rivier completeren het portfolio van de cruise-experts van Stuttgart in het seizoen 2024. Gerrit Hericks en zijn collega’s presenteren geweldig theater met de beroemdste melodieën uit musicals zoals “The Phantom of the Opera”, “Wicked” of ” Dance of the Vampires”. Bestuur van nickoSPIRIT en praat een beetje over de naaidoos van de musical. Het volledige muzikale programma wordt krachtig ingesproken en emotioneel opgevoerd door bekende muzikale acteurs. Gasten genieten daarna van een speciaal voor deze gelegenheid samengesteld 3-gangenmenu.

De gasten van nickoSPIRIT kunnen zich verheugen op een emotionele avond met liedjes van twee supersterren: vertolkt door showprofessionals Edwina De Pooter en Dirk Elfgen beleven de kruisvaarders een spetterende tributeshow met de bekendste liedjes van Udo Jürgens en Helene Fischer. “I’ve never been to New York”, “Greek Wine”, “Breathless”, “Herzbeben” en vele andere succesvolle titels worden vertolkt door de twee volbloed muzikanten aan boord. Naast de opzwepende muziek zijn er ook achtergrondverhalen en verhalen over ontmoetingen met de twee sterren.

Bekijk de mooiste Nicko Cruises van dit moment:
Captain Cruise Cruisewinkel   TUI

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Riviercruisereiziger én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *