Cultuurschip Swiss Ruby gaat tegen de stroom in

De Swiss Ruby is met een lengte van slechts 85 meter en 44 hutten het kleinste schip in de vloot van VIVA Cruises. Maar daardoor kan ze wel rivieren bevaren die langere riviercruiseschepen niet kunnen bezoeken. In 2023 zet VIVA Cruises het schip in als Cultuurschip met bijzondere cruises op rivieren zoals de Neckar, Saar, Elbe, Weser, Havel, Maas en de Eems.

Krimi-cruises

Van februari tot maart 2023 vaart de Swiss Ruby achtdaagse Krimi-Cruises, waar Duitse schrijvers van Krimi’s Axel Petermann en Dr. Manfred Lukaschewski aan boord zijn die zullen voordragen. De routes gaan van Düsseldorf naar Berlijn en terug. Onderweg bezoek je Duisburg, Münster, Brandenburg en Potsdam. Dit zijn ook plekken waar bovenstaande schrijvers door geïnspireerd zijn. Vanaf €1150.

Hanze steden en scheepvaart

Een twaalfdaagse cruise gaat van Amsterdam naar Berlijn en draait om het thema Hanze steden. Via het IJsselmeer vaar je naar Friesland, door de Eems en het Elbe-Havel kanaal naar de hanzestad Minden. Zeer bijzonder is een bezoek aan Meyer Werft in Papenburg, waar je leert hoe zee cruiseschepen gebouwd worden. Vanaf €2695.

Noorden van Duitsland

Het Noorden van Duitsland staat in de herfst op het programma. De Swiss Ruby vaart 6 verschillende routes die niet vaak gevaren worden. Denk aan Berlijn en Hamburg, maar ook de Waddenzee. Vanaf €1795.

Wijnreizen

Het cultuurprogramma wordt afgesloten met de herfst in de wijn regio’s van de Rijn, Neckar, Moezel en Saar. Tussen Düsseldorf en Saarbrücken en Stuttgart worden de mooiste wijngebieden bezocht. Aan boord komt kruidenexpert Sonja Heinz en ook de Koblenzer wijnboer Christoph Müller om de gasten mee te nemen in hun wereld. Vanaf €1695.

Bekijk de cruises bij:

Cruise Travel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *