AmaWaterways verwelkomt AmaLucia in haar vloot

De luxe riviercruisemaatschappij AmaWaterways vierde de doop van haar nieuwste schip, AmaLucia, met een feestelijke ceremonie in Rüdesheim, Duitsland op zondag 31 juli. De medeoprichters van AmaWaterways, president Rudi Schreiner en Executive Vice President Kristin Karst, voegden zich bij Peetouders Will en Riley Farmer, kinderen van AmaWaterways’ zakenpartner Colin Farmer, ter herdenking van de nieuwste editie van de cruisemaatschappij aan haar vloot van 26 toonaangevende riviercruiseschepen.

“We kijken altijd naar de toekomst en het is alleen maar passend dat dit nieuwste schip is gedoopt door Will en Riley Farmer, twee geweldige vertegenwoordigers van de toekomstige generatie riviercruisers”, zei Karst. “Hun liefde voor reizen, openheid voor verandering en respect voor culturele diversiteit verpersoonlijken echt de waarden van AmaWaterways. We verwelkomen hen met trots bij de AmaFamily en kunnen niet wachten om te zien welke spannende avonturen hen en AmaWaterways de komende jaren te wachten staan.”

De multigenerationele festiviteiten begonnen toen de peetouders van AmaLucia arriveerden met een wijngaardtractor. Gasten genoten van livemuziek, samen met speciale optredens van Rüdesheim’s Wijnprinsessen en de kleinkinderen van de oprichter van Rüdesheims beroemde Siegfried’s Mechanische Muziekkabinet, die enkele van de fascinerende muziekmachines deelden die door hun grootvader waren verzameld, gerestaureerd en tentoongesteld.

In navolging van een lange traditie in verband met scheepsdopen die meer dan 4.000 jaar geleden is ontstaan, assisteerde kapitein Arjan bij peetouders Will en Riley Farmer terwijl zij een champagnefles tegen de romp van AmaLucia braken, voor veel geluk op de komende cruises.

Na de doopviering en het diner genoten de aanwezigen van een Sun Deck-feest met livemuziek uitgevoerd door David Onka, de bedrijfsmuzikant van AmaWaterways, die tijdens de middagceremonie ook zijn originele lied “Ama Means Love (Family)” ten gehore bracht.

 

“Samenwerkingen zijn erg belangrijk voor het succes van AmaWaterways en we zijn vereerd om de feestelijke doop van AmaLucia te delen met vertegenwoordigers uit de reisindustrie, onze scheepsbouwers, de lokale gemeenschap van Rüdesheim en natuurlijk onze gewaardeerde gasten die deze week met ons hebben gevaren langs de Rijn,’ zei Schreiner. “We zijn er trots op dat AmaLucia zich bij 19 andere schepen in onze Europese vloot heeft aangesloten. Ze heeft bovendien een ​​Green Award-certificering behaald. We zijn vastbesloten om op zoek te gaan naar innovatieve manieren om verder te gaan op het pad van nog meer duurzaamheid, aangezien we het voortouw nemen op nieuwe bestemmingen zoals Colombia voor 2024.”

AmaLucia biedt 78 luxe passagiershutten, waarvan de meeste een balkon én een panoramisch balkon hebben, zodat gasten tijdens hun reizen kunnen genieten van een panoramisch uitzicht en veel frisse lucht. Extra voorzieningen zijn onder meer een wandelpad op het zonnedek, een zwembad met een bar in het water, een fitnessruimte, gratis fietsen, een professioneel opgeleide Wellness Host aan boord, een massage- en schoonheidssalon en culinaire gerechten geserveerd in het hoofdrestaurant en speciale chef-koks. Bij AmaWaterways zijn excursies inclusief in de prijs.

Van Amsterdam naar Basel

Zusterschip van bekroonde schepen zoals AmaSiena, AmaLea en AmaKristina, AmaLucia vaart tussen Amsterdam en Bazel op achtdaagse routes over de Rijn in diverse variaties. Vanaf 2023 zal AmaLucia ook de Nederlandse en Belgische waterwegen bevaren op de routes Tulip Time en Best of Holland & Belgium.

Bekijk enkele AmaWaterways cruises:

Helaas, geen resultaat. Kom snel een keertje terug.

Of Bekijk deze Mooie Cruises bij

Captain Cruise Cruisewinkel  

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Riviercruisereiziger én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *