Duitse riviercruise rederijen versoepelen COVID-19 eisen

Duitse riviercruise rederijen versoepelen de afgelopen maand hun reisvereisten. In dit overzicht lees je welke maatregelen van de rederijen gelden wat betreft vaccinaties, herstelbewijzen en testen.

Belangrijk: Aan dit overzicht kunnen geen rechten ontleend worden! De regels veranderen vrij snel en daarom moet je jezelf, voor boeking en voor het op reis gaan, goed laten informeren door de rederij wat precies verlangd wordt.

A-Rosa

Vanaf zaterdag 4 juni 2022 koos A-ROSA Cruises als eerste rivier rederij ervoor dat het mogelijk is mee te cruisen zonder bewijs van vaccinatie, herstel of een negatieve testuitslag. Hiermee vervalt de vaccinatie eis voor deze rederij. Een uitzondering vormt het riviercruisen op de Douro.

VIVA Cruises

Vanaf begin juli heeft VIVA Cruises in navolging op onder andere A-Rosa Cruises aanpassingen gemaakt in de reisvereisten. De rederij gaat daarbij over op een 3G – regeling. Dit betekent dat gasten van 12 jaar en ouder, moeten voldoen aan één van de volgende vereisten:

  • een volledige vaccinatie
  • of een booster vaccinatie
  • of een herstelbewijs (maximaal 3 maanden oud en niet jonger dan 28 dagen)
  • of een negatieve test (PCR 48 uur of antigeentest 24 uur)

De rederij verlangt van kinderen van 5-11 jaar een volledige vaccinatie, herstelbewijs of een negatieve test bij inscheping.

Bekijk hier meer over deze rederij

Nicko Cruises & DCS Touristik

Nicko Cruises gaat per 1 juli 2022 uit een 2G – regeling net als de rederij DCS Touristik. Dit betekent dat zij alleen gevaccineerde gasten en gasten die hersteld zijn, meenemen:

  • een volledige vaccinatie
  • of een herstelbewijs.

Een negatieve test hoeft bij inscheping niet meer getoond te worden en vervalt als vereiste.

Bekijk alle cruises van Nicko 
Bekijk alle cruises van DCS 

Phoenix Reisen

De rederij Phoenix Reisen gaat er vanuit dat alle gasten (vanaf 12 jaar) gevaccineerd zijn. Een herstelbewijs is eveneens geldig. Deze mag niet jonger zijn dan 29 dagen of ouder dan 90 dagen.

Lees hier meer informatie over de rederij Bekijk alle cruises van Nicko

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Riviercruisereiziger én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *