Lüftner cruises viert 25-jarig jubileum met Amadeus Cara

Het 25-jarig bestaan van Lüftner Cruises kreeg dit jaar een nog feestelijker tintje door de oplevering van een nieuw schip voor de rederij: Amadeus Cara. Op woensdag 29 juni werd dit schip gedoopt door peetmoeder Anna Lüftner van de rederij Lüftner Cruises. gaf het 5-sterren rivierschip de mooie naam: Amadeus Cara.

De Amadeus Cara biedt voor maximaal 163 gasten riviervakanties met comfort en culinaire hoogstandjes op het hoogste niveau. Het nieuwe schip heeft vier dekken. 10 suites (26,4 m²) met inloop buitenbalkons en 72 buitenhutten (ca. 17,50 m²) met veelal inloopkasten en neerlaatbare, kamerhoge panoramische ramen kunnen worden geboekt.

Met de raamfronten, die zich bijna over de gehele breedte van de hut uitstrekken, straalt het schip een indrukwekkend luxueus ruimtegevoel uit in harmonie met het smaakvolle, discrete interieur.

Aan boord nodigen verschillende barruimtes met het beste uitzicht op het rivierlandschap uit om te vertoeven en te genieten: het beschutte “River Terrace” aan de boeg, de “Amadeus Club” aan de achtersteven, het “Café Vienna” in de lobby of de panoramabar met dansvloer. Het ruime zonnedek verrast met een laaggelegen lounge, die ook gebruikt kan blijven worden op delen van de route met lage brugovergangen. Een wellnessruimte met massage, een fitnessruimte en een winkel zijn tenslotte aan het luxe 5 sterren schip toegevoegd.

De technologie met de modernste scheepsmotor, die de CO2-uitstoot aanzienlijk vermindert, is ook toekomstgericht. De Amadeus Cara heeft al een Green Award ontvangen: een ultramodern luchtfiltersysteem zorgt ook in het interieur voor hygiënische lucht.

De Amadeus Cara is gebouwd in de Nederlandse scheepswerf TeamCo Shipyard. Ze vaart onder Duitse vlag voornamelijk op de Donau, tot aan de Donaudelta en op de Rijn.

Het volgende nieuwe schip voor de rederij wordt de Amadeus Riva, vanaf mei 2023.

Miriam bezocht eerder zusterschip Amadeus Silver III: klassiek cruisen (lees hier).

Bekijk de cruises bij:

Cruise Travel Cruisewinkel Zeetours

 

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Riviercruisereiziger én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *