Een blik op Düsseldorf, een stad vol mode, kunst en cultuur

Tussen de luxe winkelstraat, de Altstadt met de bijnaam “langste bar ter wereld”, en de mediahaven gaat er nog veel meer schuil in de hoofdstad van Noordrijn-Westfalen. Ontdek de veelzijdige rijkdom en dynamiek van Düsseldorf, een stad vol kunst, cultuur, mode en lifestyle.

De metropool aan de Rijn is een aantrekkelijke ontmoetingsplaats voor verschillende culturen en heeft een mondiale elegantie en Rijnlandse vrolijkheid. In het dorp – of eigenlijk grote stad – is alles dichtbij. Waar anders kun je een curryworstje met bladgoud krijgen voor bij de champagne op een glamoureuze avond in de opera, of de klassieke cultwinkel op de hoek ernaast? Niet ver daarvandaan ligt Little Tokyo – direct naast de Shadowstraße, die rechtstreeks naar de beroemde Kö leidt. Hier beleef je de flair van de authentieke Japanse levensstijl. De laan met paardenkastanjes grenst aan de Carlsplatz, na een dagje winkelen dé hotspot voor fijnproevers en wijnkenners.

Düsseldorf Fashion Days

Maar wat zou een blik op Düsseldorf zijn zonder mode? In de Kaiserswerther Straße zijn tal van bekende merken te vinden. Twee keer per jaar – traditioneel in januari en juli – komen inkopers van kleine boetieks tot beroemde warenhuizen naar de Düsseldorf Fashion Days, kortweg DFD. In Düsseldorf bestellen zij voor een heel seizoen. De bestellingen worden geplaatst in de meer dan 600 showrooms van de stad, in ruim opgezette modecentra en op modebeurzen. Dus wat er in de winkels te zien is, is hoogstwaarschijnlijk in Düsseldorf besloten. Düsseldorf positioneert zich daarmee als de modehoofdstad van Duitsland – met geschiedenis, knowhow en een enorme verscheidenheid aan merken.

Met de Düsseldorf Fashion Days wil het Office of Economic Development Düsseldorf de geschiedenis en de status van Düsseldorf als modestad met al zijn dynamische en innovatieve modecompetenties versterken. Düsseldorf is een belangrijke plaats voor de detailhandel en een motor van de omzet. Ruim een vijfde van de NRW-omzet in de mode-industrie wordt gerealiseerd in het economische gebied Düsseldorf.

De Düsseldorf Fashion Days zijn een belangrijk signaal voor de gehele modesector en onderstrepen de relevantie van de locatie. Afgelopen zomer werden de modewereld en nieuwe cross-industry formats perfect gecombineerd op het DFD Festival. Het idee om de bestelweek een festivalkarakter te geven en open te stellen voor detailhandelaars en modebewuste bezoekers, wordt dit jaar voortgezet om iedereen bijzondere winkelervaring te bieden.

Catwalk

Ter gelegenheid van het tweede DFD Festival presenteren verschillende retailers de nieuwste seizoenstrends voor het eerst spectaculair op een catwalk. Midden in de winkelstraten Königsallee, Breite Straße en Heinrich-Heine-Allee lopen de modellen op zaterdag 23 juli 2022 over de catwalk en presenteren de highlights van verschillende topmodemerken. Ook de omliggende winkeliers verleiden de bezoekers met live DJ-sets, kortingsacties en diverse activiteiten in de winkel. Zet daarom op 23 juli 2022 samen met ons de mode in de schijnwerpers en beleef de modemetropool Düsseldorf van dichtbij. We kijken ernaar uit je te zien!

Het programma en alle deelnemende detailhandelaren en restauranthouders zijn hier te vinden: https://www.dfd-festival.de/

Bekijk de riviercruises over de Rijn die regelmatig Düsseldorf bezoeken:

Rederij
A-Rosa Cruises
AmaWaterways
ANWB
Boat Bike Tours
CroisiEurope
Crystal Cruises
DCS Touristik
De Jong Intra
Feenstra Rijn Lijn
Lüftner Cruises
Nicko Cruises
OAD
Phoenix Reisen
TUI
TUI River Cruises
Uniworld
VIVA Cruises
Vertrek uit
Amsterdam
Arnhem
Basel
Düsseldorf
Keulen
Frankfurt
Mainz
Rotterdam
Nijmegen
Thema
Christelijke reis
Fietscruise
Kerst
Oud & Nieuw
Wellness

A-Rosa: 50% lastminute korting

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Riviercruisereiziger én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *