Scenic Amber: all-inclusive genieten in ultraluxe

Miriam op Scenic Amber

Miriam bezocht in Boedapest een groot aantal riviercruiseschepen waaronder Scenic Amber, een ultra all-inclusive schip van Scenic Cruises.  Hoe ziet dit schip eruit en welke hutten zijn aan boord? Lees snel verder!

Scenic Amber is een schip uit 2016 en wordt door de rederij een Space Ship genoemd. Ofwel een schip met een zee aan ruimte voor haar 163 gasten en maar liefst 55 personeelsleden, zodat per 3 gasten 1 personeelslid beschikbaar is. Service en aandacht zijn dan ook vanzelfsprekend op dit luxe schip waar alles inclusief is. Denk aan uiteraard alle maaltijden, premium drankjes (de gehele dag door), gebruik van minibar, butlerservice, wifi, fooien en talloze excursies.

Uniek bij Scenic is de Scenic app die je gedurende de cruise begeleidt door de regio met toeristische info en uitleg over de plekken waar je langs vaart.

Ontvangst

Via het atrium bereik je alle drie binnendekken. Het schip heeft een moderne uitstraling met veel marmer. In het atrium vind je zoals gebruikelijk op veel schepen, de receptie en een klein winkeltje. Bovendien kan je hier de lift pakken naar alle binnendekken.

Lounge

De Lounge is erg ruim en heeft veel aardse kleuren in haar inrichting. Het doet je echt denken aan een huiskamer. De bar vormt het middelpunt waar je altijd een drankje kunt halen en direct wat lekkers uit de vitrine kunt kiezen. Alle premium drankjes zijn op het schip inclusief in de prijs, ook gedurende de dag. Een self-service hoek met koffie/thee is ook onderdeel van de lounge.

Loop je verder naar voren dan is daar een restaurant gedeelte met de naam Portobellos. Elke gast wordt tenminste eenmaal per cruise uitgenodigd om daar te komen dineren.

Restaurants

Het hoofdrestaurant bevindt zich aan de voorkant van het schip, gelegen op het dek onder de lounge.  Er zijn veel twee persoonstafels en aan de zijden grotere tafels. De gasten van het bovendek (Upperdeck, 3) worden bovendien uitgenodigd om te komen dineren aan de Table La Rive waar je een 5-gangen menu voorgeschoteld krijgt met lokale ingrediënten en wijnen.

De maaltijden zijn zeer rijk aan sortering. Premium drankjes e.d. zijn altijd inbegrepen in de prijs. Wil je in je hut wat nuttigen: goed om te weten dat er 24 uur roomservice is voor alle gasten.

Ontspanning

Het schip heeft aan boord een fitness en spa. Scenic biedt als enige ook zoutkamers aan, waarbij je op een van de ligbedden kunt plaatsnemen. De muren zijn van zoutsteen en op de grond ligt ook zout, zodat je zeer gezonde lucht inademt.

De ‘Wellness Coach’ zorgt voor begeleiding in de fitness. Erg fijn is dat bij de bestemmingen waar je aanmeert, je gebruik kan maken van fietsen of nordic-walking stokken die je in je suite vindt. De rederij heeft alle excursies inclusief in de prijs, ook de wat exclusievere excursies.

Het zonnedek blinkt uit in rust. Je vindt er zitjes en luxe ligbedden, met zonneschermen. Fijn is het – voor riviercruise begrippen – behoorlijke grote zwembad.

Hutten

Inpandig balkon

De ‘standaard’ suite heeft een inpandig balkon, deze liggen op dek 2 en dek 3. Scenic noemt deze balkons de ‘Scenic Sun Lounge’, waarvan je het bovenste raamgedeelte naar beneden kunt laten gaan.

Hier zie je wat indrukken van de standaard suite. De suites hebben tal van voorzieningen zoals gevulde minibar die dagelijks bijgevuld wordt, badjassen etc. Ook kunnen alle passagiers gebruik maken van een 24-uurs room-service menu. Ook is een suite beschikbaar voor solo-reizigers.

Badkamer

De badkamer van Scenic Amber is rijkelijk ingericht met onder andere L’Occitane producten.

Alle suites hebben de beschikking over een butler. Op een welkomstbrief staat precies wat je kunt verwachten op je cruise van hem/haar.

Hier zie je een Deluxe suite no. 312:

 

Op het onderste dek hebben de hutten ramen aan de bovenkant (kunnen niet open).

Aan het begin van de gang ligt nummer 303; de Royal Balcony Suite. Aan boord zijn drie van dergelijke suites. Je vindt er een uitgebreide zithoek, grote badkamer en extra services van de butler.

Royal Panorama Suite  op hoek – no 336

Conclusie

Scenic Amber kan met recht één van de meest all-inclusive ultraluxe riviercruiseschepen genoemd worden. Alles aan boord ziet er uit om door een ringetje te halen. Doordat ik een scheepsbezoek deed, kan ik de service uiteraard niet beoordelen, maar de professionaliteit en deskundigheid van de medewerkers lijkt op een zeer hoog niveau te liggen.

Een cruise bij Scenic Cruises is onbezorgd cruisen voor 1 all-in prijs, waarbij wifi, premium drankjes, álle excursies en dineren zijn inbegrepen.

Prijzen bij Scenic: Voor een week cruisen betaal je (vanaf) €3900 all-inclusive.

Cruises van Scenic boek je bij:
  Yacht Cruise Company Captain Cruise

 

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Riviercruisereiziger én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *